ODRŽAN SKUP SOLIDARNOSTI S NARODOM VENECUELE

Nova komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije prisustovali su skupu “Svi smo mi Venecuela” u organizaciji Mreže intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju. Na skupu su učestovale brojne progresivne organizacije, a uz prigodne govore, bio je održan i kulturno – umetnički program.

Skupu se obratila, pored ostalih, ambasadorka Venecuele u Srbiji, drugarica Dia Nader De EL Andari. Ona je istakala da je javnost u Srbiji uglavnom pogrešno informisana o stvarnoj situaciji u Venecueli, jer mediji poput TANJUG-a, RTS-a, Politike, Danasa i drugih, prenose vesti zapadnih agencija koje brane interese imperijalizma. Ona je istakla da je Venecuela napadnuta sa svih strana i da se narod Venecuele junački bori da očuva mir, nezavisnost i suverenitet. Iskreno prijateljstvo, ljubav i podrška koju narod Srbije pruža Venecueli za Venecuelance je neprocenjiva, jer je narodu kojem prete lišavanjem slobode i stranom intervencijom solidarnost drugih naroda preko potrebna. Bez nje su prepušteni na milost i nemilost sila koje gledaju samo sopstvene interese i nije ih briga koliko će dece gladovati, koliko će ljudi živeti u bedi i ropstvu, koliko će nas izgubiti svoje voljene i koliko će naraštaja trpeti zbog nezajažljive pohlepe imperijalizma.

Ispred naše partije, skupu se obratio Prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić. On je istako da Venecuela danas prolazi kroz ono kroz šta je prolazila naša zemlja, kada je bila izložena imperijalističkom razbijanju. Drug Đenić je istakao da u protestima opozicije koji su pod patronatom američkog imperijalizma, veoma važnu ulogu ima CAVANAS, organizacija Srđana Popovića jednog od lidera ozloglašene organizacije Otpor, koja je imala veoma važnu ulogu u petooktobarskom kontrarevolucionarnom puču, tako da se i na tom primeru može videti da imperijalizam svugde deluje po ustaljenoj šemi. Drug Đenić je napomenuo da se naša partija solidariše sa narodom Venecuele, Komunističkom partijom Venecuele i predsednikom Nikolasom Madurom i da smo ubeđeni da će progresivne snage u Venecueli odneti pobedu.

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

17. 09. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A