ODRŽAN SKUP SOLIDARNOSTI S NARODOM VENECUELE

Nova komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije prisustovali su skupu “Svi smo mi Venecuela” u organizaciji Mreže intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju. Na skupu su učestovale brojne progresivne organizacije, a uz prigodne govore, bio je održan i kulturno – umetnički program.

Skupu se obratila, pored ostalih, ambasadorka Venecuele u Srbiji, drugarica Dia Nader De EL Andari. Ona je istakala da je javnost u Srbiji uglavnom pogrešno informisana o stvarnoj situaciji u Venecueli, jer mediji poput TANJUG-a, RTS-a, Politike, Danasa i drugih, prenose vesti zapadnih agencija koje brane interese imperijalizma. Ona je istakla da je Venecuela napadnuta sa svih strana i da se narod Venecuele junački bori da očuva mir, nezavisnost i suverenitet. Iskreno prijateljstvo, ljubav i podrška koju narod Srbije pruža Venecueli za Venecuelance je neprocenjiva, jer je narodu kojem prete lišavanjem slobode i stranom intervencijom solidarnost drugih naroda preko potrebna. Bez nje su prepušteni na milost i nemilost sila koje gledaju samo sopstvene interese i nije ih briga koliko će dece gladovati, koliko će ljudi živeti u bedi i ropstvu, koliko će nas izgubiti svoje voljene i koliko će naraštaja trpeti zbog nezajažljive pohlepe imperijalizma.

Ispred naše partije, skupu se obratio Prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić. On je istako da Venecuela danas prolazi kroz ono kroz šta je prolazila naša zemlja, kada je bila izložena imperijalističkom razbijanju. Drug Đenić je istakao da u protestima opozicije koji su pod patronatom američkog imperijalizma, veoma važnu ulogu ima CAVANAS, organizacija Srđana Popovića jednog od lidera ozloglašene organizacije Otpor, koja je imala veoma važnu ulogu u petooktobarskom kontrarevolucionarnom puču, tako da se i na tom primeru može videti da imperijalizam svugde deluje po ustaljenoj šemi. Drug Đenić je napomenuo da se naša partija solidariše sa narodom Venecuele, Komunističkom partijom Venecuele i predsednikom Nikolasom Madurom i da smo ubeđeni da će progresivne snage u Venecueli odneti pobedu.

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

17. 09. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A