ODRŽAN SKUP PODRŠKE BOLIVIJI I OSUDE DELOVANJA CANVAS-a

U Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici, u subotu 23.11.2019. održan je skup solidarnosti s narodom Bolivije i legalnim predsednikom Evom Moralesom, koji je ujedno bio i skup osude delovanja CANVAS-a, nevladine organizacije iz Srbije koja je kako su brojni svetski mediji preneli bila upletena i u državni udar u Boliviji.

 

 

Skupu su se obratili Generalni sekretar NKPJ drug Aleksandar Banjanac, Prvi sekretar SKOJ-a drug Aleksandar Đenić i prof. dr Ljiljana Bogoeva Sedlar. Govornici su istakli štetočinski karakter otporaša iz redova CANVAS-a i pozvali odgovorne u Srbiji da preispitaju legitimnost njihovog delovanja, izneli su podršku Evu Moralesu i njegovom progresivnom režimu, iako je drug Banjanac istakao da NKPJ ne podržava sve socijalne procese koje je sprovodila njegova vlada, ali da je naša solidarnost neupitna jer je protv izrazito progresivnog, sindikalnog i lidera najširih narodnih slojeva, ponajpre siromašnih i obespravljenih, koji prkosi Severnoameričkom hegemonizmu i imperijalizmu, izveden fašistički državni udar. Kao zaleđe ovog puča leže interesi krupnog kapitala, a kako je istakao drug Đenić Bolivija ima najveće u svetu rezerve litijuma, koje je država nedavno u celosti nacionalizovala, te se i tu krije razlog svrgavanja, kako je istaknuto u govorima, prvog Latinoameričkog predsednika iz redova starosedelačkih naroda koje pučisti masakriraju iz dana u dan. Porfesorka Sedlar je posebno navela važnost emancipatorskih prcesa koje je sprovodila vlada Moralesa, koja je temeljno izmenila sliku stanja ne samo u toj zemlji, pre Eva s ogromnim socijalnim razlikama, ali i rasističkom belom klikom na vlasti, već i šire u Latnskoj americi.

 

Tokom skupa su se uzvikivale parole poput: „el pueblo unido jamas sera vencido“, „viva Morales, Morlaes presidente“, „neće proći CIA gagngsteri“.

 

Skup je bio svojevrsna prilika da se skine ljaga s naše zemlje koju nanosi CANVAS, da se poruči da su CANVAS-ovi neprijatelji prijatelji naroda u Srbiji i da ih Srbija podržava.

 

Na skupu je održan i minut ćutanja za sve nevine žrtve državnog udara u Boliviji, CIA i CANVAS gangstera čiji broj raste svakim danom.

 

Solidarnost s narodom Bolivije!

 

Nikad više Otpor!

 

Nikad više CANVAS!

 

Fotografije sa skupa podrške Boliviji i osude delovanje CANVAS-a možete pogledati na sledećem linku: fotografije sa skupa

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

23.11.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ UČESTVOVAO NA SKUPU PROTIV REVIZIJE ISTORIJE U BOLONJI ODRŽAN SKUP PROTIV PRIVATNIH IZVRŠITELJA U ORGANIZACIJI NKPJ i SKOJ-a – KOMUNISTI PREDALI PISMO VUČIĆU SKUP PROTIV IZVRŠITELJA U ORGANIZACIJI NKPJ I SKOJ-a ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE SKOJ-a, FGC (ITALIJA) i MS (HRVATSKA) VENECUELA ODBACUJE NAPAD AMERIČKE VLADE NA VENECUELANSKU AVIOKOMPANIJU CONVIASA

SKUP PROTIV IZVRŠITELJA

SKUP PROTIV IZVRŠITELJA