ODRŽAN SEDMI ANTIFAŠISTIČKI KAMP

U Beogradu, u Gradskoj opštini Zemun, održan je sedmi Antifašistički letnji kamp. Kamp je trajao minulog vikenda, od 16 – 19 avgusta na Velikom ratnom ostrvu. Učesnici kampa bili su mladi iz cele Srbije. Kamp je bio odlična prilika u kom su se sreli aktivisti iz čitave naše zemlje.

 

Učesnici kampa su kroz predavanja, diskusije i debate saznali više o herojskom jugoslovenskom atifašističkom otporu tokom Drugog svetskog rata. Osnovni cilj održavanja kampa je dizanje antifašističke svesti, posebno među mladim ljudima koji su izloženi sveopštoj političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i obrazovnoj degradaciji. Preko medija, zvaničnih institucija, škola, fakulteta se servira lažna istorija, u kojoj se neretko oslobodioci nazivaju okupatorima i zločincima, dok se sa druge strane naci – fašistički okupator, kao i kolaboracionisti, rehabilituju, kako bi se predstavili kao nevine žrtve.

 

Pored diskusija i debata, učesnici kampa su imali praktične vežbe gađanja, sportske aktivnosti, šetnje i plivanje.

 

Teritorija opštine Zemun nije slučajno izabrana, jer na njegovoj teritoriji su rođeni brojni revolucionari, koji su se tokom NOB-a borili protiv fašizma. Radioinice kampa bile su šarolike. Učesnici su diskusijama i predavanjima pokrili dnevno političke aktuelnosti u našoj zemlji, ideološke i istorijske teme, ali i svestke aktuelanosti poput savremene Kine, Marksizma i prava nacija na samopredljenje i kapitalizma i ekologije, tema koje se odnse na posledice imperijalističkih politika.

 

Široke i opsežne diskusuje, koje su se ticale širokog polja antifašističke, antiimperijalističke i klasne borbe su dale novi elan i podstrek u svakodnevnoj borbi naše omladinske organizacije.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

19.08.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A