ODRŽAN PROTESTNI SKUP „STOP NASILJU NAD GRAĐANIMA – RASPUSTITE KOMUNALNU POLICIJU”

2215

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunsitičke omladine Jugoslavije (SKOJ) održali su danas, 02. februara, u 12 časova, simboličnu akciju pod nazivom „Stop nasilju nad građanima – Raspustite komunalnu policiju”. Povod je brutalno i varvarsko ponašanje komunalne policije, a održavanjem akcije aktivisti su pokazali kako traže njeno ukidanje.

Skupu se obratio prvi sekretar SKOJ-a i član sekretarijata NKPJ, drug Aleksandar Đenić. U svom govoru, on je najoštrije osudio najavu Siniše Malog da će zaposliti još 800 komunalaca. Okarakterisao je ovu odluku kao sramnu, ističući da za cilj ima samo dodatno zastrašivanje građana. Posebno se osvrnuo na sve učestalije i sve agresivnije napade komunalne policije na građane, kako fizičke tako i verbalne. Istakao je i da je postojanje komunalne policije besmisleno, jer Srbija ima svoje Ministarstvo unutrašnjih poslova, čiji su pripadnici obučeni da obavljaju poslove koje obavlja komunalna policija. Tražiti od građana da plaćaju ovu neptrebnu uslugu je sramno i licemerno, imajući uvidu da se najavljuje otpuštanje 16. 000 radnika iz javnih preduzeća. Drug Đenić je oštro osudio i kršenje zakona koje vrši komunalna policija. Napomenuo je da ona ima pravo da vrši legitimisanje građana, ali ne i da njihove podatke prosleđuje privatnim firmama kao što je Apeks.

Govor druga Đenića bio je praćen uzvicima „Komunalna policija – batinaši buržuja” i „Bando buržujska”.

Sekretarijat NKPJ,

02. februar 2015.god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A