ODRŽAN PROTEST RADNIKA IMT-A

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) podržali su još jedan protest radnika IMT-a. Protest je održan u sredu, 20. juna ispred fabrike IMT-a u Beogradu.

Na ovom protestu jedan od govornika bio je i Prvi sekretar SKOJ-a i član sekretarijata NKPJ, drug Aleksandar Đenić. On je pozvao okupljene radnike da formiraju štrajkački odbor, kako bi se borba što uspešnije vodila. Prisutni su prihvatili predlog, a za jednog od članova izabran je drug Đenić.

Na protestu su i jedno definisana dva zahteva koja će radnici preko štrajkačkog odbora izneti nadležnima. Prvo, zahvteva se isplata svih zaostalih plata radnicima, drugo, zahteva se puštanje fabrike u rad.

Sledeći protest zakazan je za dve nedelje, ispred zgrade vlade, odakle će krenuti protestna šetnja. Pozivamo sve drugarice i drugove, radnike, da se priključe ovom protestu i ostanu u obranu IMT-a, i u odbranu svih naših fabrika.

Sekretarijat NKPJ

Sekretarijat SKOJ-a

Beograd, 21.07.2016.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A