ODRŽAN PROTEST PROTIV EMITOVANJA SERIJE “RAVNA GORA”
rtss

U organizaciji Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) u nedelju 10. novembra 2013. godine održan je narodni protest ispred zgrade Radio televizije Srbije u Beogradu protiv emitovanja sramne falsifikatorske serije ”Ravne gora”, koja za cilj ima rehabilitaciju izdajničkog četničkog pokreta u Drugom svetskom ratu.

Na narodnom protestu na kome se okupilo oko 300 gnevnih građana, prisutnima se obratio drug Aleksandar Đenić član Sekretarijata NKPJ i SKOJ-a. U svom govoru drug Đenić se zahvalio gradskom odboru SUBNOR-a Beograda koji je, na čelu sa svojim predsednikom drugom Borom Ercegovcem podržao skup, kao i drugim levičarskim i antifašističkim organizacijama koje su se pojavile na protestu NKPJ I SKOJ. Đenić je oštro kritikovao RTS, jer je “javni servis građana” finasijer antinarodne serije “Ravna Gora” koju emituje na svom programu . On je istakao da bi RTS koji finansiraju građani iz budžeta i pretplate trebalo da bude u službi naroda, što u Srbiji nije slučaj. Đenić je istakao da RTS slepo služi srpskoj buržoaskoj pro- imperijalističkoj vlasti, a najbolji pokazatelj je taj da “javni servis” ćuti ili tendenciozno izveštava o brojnim radničkim protestima koji se događaju širom Srbije, studentskim protestima koji za cilj imaju besplatno obrazovanje , seljačkim protestima protiv latifundija i nebrige buržoaske države za njihove interese, odnosno o svemu onome što ima veze sa borbom radnog naroda za bolji i dostojanstveniji život. Takođe, drug Đenić je napomenuo da se RTS ne libi da sprovodi pljačkanje građana preko visoke tv pretplate, u zemlji koja ima najniža primanja u regionu Balkana.

Đenić je ukazao da nije slučajno da se baš u ovom trenutku prikazuje serija koja ima za cilj promociju po zlu poznatog kolaboracionističkog četničkog pokreta Draže Mihailovića, napomenuvši da mi danas živimo u sistemskoj krizi kapitalizma, a da je Narodnooslobodilačka borba ujedno bila i revolucija koja je sa sobom donela novi svet – svet socijalizma. Drug Đenić je kritikovao buržoasku pro-imperijalističku vlast u Srbiji da vodi vazalnu politiku prema kapitalističkim lihvarskim organizacijama poput MMF-a i Svetske banke i zbog faktičkog priznavanja imperijalističke okupacije južne srpske pokrajine, pozivom i učešćem na lažnim izborima koje su na Kosovu i Metohiji organizovale marionetske terorističke vlasti u Prištini. Radio televizija Srbije je i ovog puta demonstrirala reakcionarnu tendencioznost objavivši na svom sajtu da je na skupu prisustvovalo svega 30-tak ljudi. Okupljeni na protestu su izvikivali parole “Ustaše – četnici – zajedno ste bežali”, “bando četnička”, “Draža ubica – nikad antifašista” i pevali partizanske pesme “Po šumama i gorama”, ,,Bandera Rossa” kao i proletersku himnu ,,Internacionala”. Skup se završio porukama da revizija istorije neće proći, da postoji samo jedan oslobodilački pokret, a to partizanski, koji je predvodila slavna Komunistička partija Jugoslavije (KPJ), uz pozdrav Smrt fažizmu – sloboda narodu.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd, 10. novembar 2013. god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A