ODRŽAN PROTEST MALINARA U ARILJU

Nakon obaranja cene maline na duplo nižu od minimalne isplatljivosti juče su u Arilju malinari održali protest na kome su najavili da će ukoliko se ne vrati održiva cena uslediti radikalnije mere.

Prodaja maline je osnovni izvor prihoda u Zapadnoj Srbiji i uništavanje sitnog i srednjeg proizvođača u tom delu zemlje će dovesti do drugog talasa iseljavanja i uništavanja Zapadne Srbije nakon deindustrijalizacije koja je predstavljala prvi talas.

Ispred požeških malinara okupljenima se obratio Aleksandar Đenić, prvi sekretar SKOJ-a, koji se na porodičnom imanju u blizini Požege zajedno sa svojom porodicom bavi uzgojem maline. U svom obraćanju Đenić se osvrsnuo na detalje oko načina obaranja cene maline kao i na povezanost svega što se danas dešava sa deindustrijalizacijom.

Važno je napomenuti da su malinare podržali student i radnici. Prvi sekretar Studentskog fronta, Milan Petković i član sekretarijata SKOJ-a, kao i predstavnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga” su se obratili okupljenima i dali podršku čime smo pokazali da su svi ugroženi slojevi stanovništva udruženi u borbi protiv eksploatatorske vlasti. Milan Petković je govorio o povezanosti standarda stanovništva zemlje sa standardom studenata i rekao kako će Studentski front na svim univerzitetima gde ima svoje baze dati podršku malinarima.

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

18. 06. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU PODRŠKA RADNICIMA RTV-a PODRŠKA ZA LUKAŠENKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA