ODRŽAN PLENUM CK SKOJ-a

U subotu, 06. 04. 2019. godine, održan je Plenum Centralnog komiteta Saveza komunističke omladine Jugoslavije. Od 9 članova CK, prisustovalo je 8 članova. Nakon diskusija o radu koji su izneli drugovi, Miloš Karavezić i Nikola Grubišić, o radu organizacija u Srbiji i organizovaja studentske omladine, referat je imao drug Milan Alivojvodić – sekretar za međunarodne odnose naše omladinske organizacije. Nakon njih, opširnu analizu rada organizacije izneo je drug Aleksandar Đenić, koji je istekao uspehe i probleme sa kojima se naša organizacija susreće.

 

Nakon duge diskusije, koja je protekla u duhu kritike i samokritike, zaključeno je da je najvažniji skup koji očekuje SKOJ u narednom periodu CENA skup, koji će u organizaciji zajedno sa Svetskom federacijom demokratske omladine (WFDY) se održati u Beogradu krajem jula ove godine, u kom se očekuje između 35 – 40 delegata iz inostranstva, koje su članice WFDY-a. Tokom tok skupa, potrebno je angažovati sve progresivne omladinske organizacije i pojedince da se uključe u ovu aktivnost, kako bi se iskazao značaj antimperijalističkog fronta kako u Srbiji, tako i u sevtu.

 

Napomenuto je da nas u junu mesecu očeku sastanak komunističkih omladina Evrope u Austriji, i uz generalnu skupštinu WFDY-a, koja će se održati u decembru mesecu na Kipru predstavljaju dve najvažnije aktivnosti naše organizacije na omladinskom planu.

 

Istaknuto je da SKOJ podržava partiju u kamanji NI VUČIĆ, NI DOS – VEČ RADNI NAROD, kao i u ANTINATO kampanji i da će maksimalno mobilisati omladinu, kako bi prihvatila liniju naše partije. Takođe je napomenuto, da će se Studentski front pripremati za predstojeće izbore na fakultetima i da očekujemo dobar rezultat naših kandidata. Napomenuto je da će naša omladinska organizacija nastaviti beskompromisnu borbu protiv izvršiteja i da će tu kampanju intezivirati, kao i da će mobilisati naše članstvo povodom manifestacija koje organizuje partija povodom 100 godina od osnivanja KPJ.

 

Zaključeno je da se mora intezivirati ideološki rad sa članstvom, što podrazumeva ujedno i dodatni napor rada redakcije GLSNIK-a SKOJ-a.

 

CK SKOJ-a,
Beograd,

07. 04. 2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A