ODRŽAN 8. ANTIFAŠISTIČKI KAMP

U Beogradu, u Gradskoj opštini Zemun, održan je osmi Antifašistički letnji kamp. Kamp je trajao minulog vikenda, od 31. jula do – 2. avgusta na Velikom ratnom ostrvu. Učesnici kampa bili su mladi iz cele Srbije. Kamp je bio odlična prilika u kom su se sreli aktivisti iz čitave naše zemlje.

 

Učesnici kampa su kroz predavanja, diskusije i debate saznali više o herojskom jugoslovenskom atifašističkom otporu tokom Drugog svetskog rata. Osnovni cilj održavanja kampa je dizanje antifašističke svesti, posebno među mladim ljudima koji su izloženi sveopštoj političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i obrazovnoj degradaciji. Preko medija, zvaničnih institucija, škola, fakulteta se servira lažna istorija, u kojoj se neretko oslobodioci nazivaju okupatorima i zločincima, dok se sa druge strane naci – fašistički okupator, kao i kolaboracionisti, rehabilituju, kako bi se predstavili kao nevine žrtve.

 

Pored diskusija i debata, učesnici kampa su imali sportske aktivnosti, šetnje i plivanje. Na otvaranju Antifašističkog kampa, bio je prisutan Generalni sekretar NKPJ-a, drug Aleksandar Banjanac, koji je iskoristio priliku da uruči članske knjižice za 6 novih drugarica I drugova iz redova SKOJ-a, koji su prošli kandidatski staž i tako su postali novi članovi partije. Pored pobrojanih stvari iskorišćena je prilika za promocju novog 41. broja Glasnika SKOJ-a.

 

Teritorija opštine Zemun nije slučajno izabrana, jer na njegovoj teritoriji su rođeni brojni revolucionari, koji su se tokom NOB-a borili protiv fašizma. Radioinice kampa bile su šarolike. Učesnici su diskusijama i predavanjima pokrili dnevno političke aktuelnosti u našoj zemlji, ideološke i istorijske teme, ali i svestke aktuelanosti. Na ovom kampu teme na radionicama su bile: Značaj istorijskog revizionizma u dnevno političkim dešavanjima, zatim Uloga komunističke partije u narodnim pobunama, kao i diskusija o socijalizmu i poeziji, dok se poslednjeg dana diskutovalo o lokalnim kampanjama koje će pokrenuti naši aktivisti širom Srbije.

 

Široke i opsežne diskusuje, koje su se ticale širokog polja antifašističke, antiimperijalističke i klasne borbe su dale novi elan i podstrek u svakodnevnoj borbi naše omladinske organizacije.

Galeriju fotografija sa kampa možete pogledati na sledećem linku:

ODRŽAN 8. ANTIFAŠISTIČKI KAMPU Beogradu, u Gradskoj opštini Zemun, održan je sedmi Antifašistički letnji kamp. Kamp je…

Posted by SKOJ – Savez komunističke omladine Jugoslavije on Уторак, 04. август 2020.

Sekretarijat SKOJ-a,

 

Beograd,

 

04. 08. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A