OČISTIMO BEOGRAD OD KSENOFOBIJE!

Savez komunističke omladine Jugoslavije je orgnizovao kontraprotest pod nazivom „Očistimo Beograd od ksenofobije“. Kontraprotest je bio reakcija na rasistički i ksenofobni protest koji je najavio Vuk Đurić, a iza tog studenta Ekonomskog fakulteta stoje fašističke i ksenofobne organiziacije. Navodni povod za protest ove opskurne grupacije je ugrožavanje bezbednosti studenata od strane „migranata“. Nakon najave kontraprotesta naše organizacije i osude javnosti u društvu, ova organizacija je dva puta menjala termin, da bi tri sata pre početka protest bio otkazan. Iako je otkazan, fašističke i ksenofobne organzacije su se pojavile. No, progresivni ljudi predvođeni SKOJ-em se nisu dali zavarati i digli su glas protiv ksenofobije i rasizma, a skupu su se pridružila grupa izbeglica.

Pristunima se obratio prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, koji je istakao da je Beograd potrebno očistiti od ksenofobije i da su građani pokazali da tome nema mesta u našem gradu, tako da su opskurne organizacije morale da otkažu rasistički protest. On je naveo da se današnji skup solidariše sa narodom Sirije koji je žrtva američkg imperijalizma, a da su izbeglice i migracije posledica takve poltike. Drug Đenić je istakao da srpski narod i narod Srbije dobro zna šta su izbeglice, jer zbog istog uzroka, to jest američkog imperijalizma ogroman broj izbeglica je došao u našu zemlju iz Hrvtaske, Bosne i Hercegovine i Kosova i Metohije. On je napomenuo da je licemerno to da oni koji su organizovali protest protiv bezbednosti, nisu to uradili kad ranije,kada je pre izbeglica taj kvart bio leglo prostitucije i kriminala. Na kraju, drug Đenić je rekao da će, studentska organizacija Studentski front tražiti od univerzitetskih vlasti da se student koji je organizovao ovaj protest izbaci sa fakulteta, jer po statutu Univerziteta u Beogradu širenje rasizma zabranjeno.

Učesnici protesta su vikali NO Passaran i Sloboda!

OČISTIMO BEOGRAD OD KSENOFOBIJE!

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd, 04. 05. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A