OBELEŽEN DAN REPUBLIKE

U prostorijama centrale naše Partije i SKOJ-a u Beogradu, 28. novembra, u susret Danu Republike, održan je skup kojim smo obeležili ovaj važan datum.

Pored Dana Republike obležen je i rođendan klasika naučnog socijalizma Fridriha Engelsa, koji pada baš 28. novembra.

Konciznim govorom okupljenima se obratio drug Aleksandar Banjanac, Generalni sekretar NKPJ, koji je doveo u vezu dva važna datuma, Dan Republike i Engelsov rođendan. Takođe, skup je bio radnog karaktera, govorilo se o predstojećim aktivostima i važnim obavezama koje stoje pred nama, a koje je pobrojao drug Gensek.

U neformalnom druženju u centrali Partije i SKOJ-a, vođene su teoretske i političke diskusije i analize, a održane su čak i recitacije revolucionarne poezije koje su doadtno doprinele prazničnom raspoloženju i borbenom karakteru Dana Republike.

Svim građanim, radničkoj klasi, najšrim narodnim slojevima čestitamo Dan Republike, i poručujemo da ne odustajemo od borbe za istinsku republiku i istinski patriotizam, za socijalizam i Jugoslaviju.

Živeo Dan Republike!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

29. 11. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

MLADI KOMUNISTI – HEROJI INDIJE POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU PODRŠKA RADNICIMA RTV-a

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA