NOVO HAPŠENJE NAŠIH AKTIVISTA

Grupa aktivista naše Partije i SKOJ-a je privedena i odvezena u policijsku stanicu na Paliluli, nakon incidenta koji se dogodio u Hotelu Metropol, u četvrtak 14. aprila 2016. godine.

Članovi našeg omladinskog saveza su se u Hotelu Metropol našli kako bi učestvovali na predizbornoj javnoj debati koju je, na tom mestu, organizovao Istinomer. Za ovu debatu su zvaničan poziv dobile samo buržoaske stranke, po čemu se, još i pre početka tribine, moglo zaključiti kakav je karakter ovog skupa i da komunisti na njoj nisu poželjni. Vrlo brzo nakon početka samog događaja je to i potvrđeno. Naime, u trenutku kada je privatno obezbeđenje skupa spazilo da jedna od naših drugarica, koja je sa ostalim našim aktivistima mirno sedela u publici, na sebi ima majicu sa natpisom “NKPJ-SKOJ“, odmah joj je prišao jedan od pripadnika obezbeđenja i fizički pokušao da je izbaci iz sale gde se debata održavala.

Na taj nasilnički gest su odmah odgovorili ostali drugovi i drugarice, koji su ustali da zaštite drugaricu uz jasno obrazloženje da niko ne može da bude izbačen sa javnog skupa samo zato što nosi obeležje neke partije. Iako su skojevci samo verbalno odgovorili nasilniku, on je krenuo fizički da se obračunava sa njima, uporno pokušavajući da ih izbaci iz sale i preteći da će se sa njima fizički obračunati van hotela nakon debate. Bitna činjenica u svemu tome je da se tek nakon napada saznalo da je lice koje je napalo naše članove radnik obezbeđenja, jer se on prilikom nasrtaja na našu drugaricu nije legitimisao niti usmeno dao na znanje da je radnik obezbeđenja.

U jeku fizičkih i verbalnih napada od strane obezbeđenja i organizatora debate, pojavila se i policija, koju je od samog ulaska u salu dotični radnik obezbeđenja nagovarao da izbaci naše članove iako je on imao ulogu agresora. Nakon toga su naši članovi izvedeni iz sale a tribina je nastavljena, ali organizatori i obezbeđenje nisu propustili priliku da verbalno napadaju naše članove ispred sale upućujući im pogrdne reči i to ispred 5 pripadnika policije. Jedan od organizatora tribine je, na pitanje naše drugarice kojim je tražila obrazloženje za izbacivanje sa javnog skupa, jasno odgovorio rečenicom: “Tribina je otvorena za sve osim za vas“. Nakon toga, policija je, po završetku legitimisanja, naše članove privela i odvezla u policijsku stanicu na Paliluli gde je izvršeno višečasovno ispitivanje naših članova.

Uzimajući u obzir da je ova tribina deo predizborne kampanje, ovakav varvarski gest domaćina nam samo još jednom pokazuje karakter samih izbora i potvrđuje da je, ranije izneti, stav NKPJ i SKOJ-a o ovim izborima apsolutno opravdan i tačan!

Nijedan glas buržujima!

Stop represiji države nad našim članovima!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd, 15. april 2015. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A