NOVI KORAK KA “NEZAVISNOSTI” KOSOVA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuje potpisivanje sporazuma sa predstavnicima marionetskog pro-imperijalističkog režima u Prištini o predstavljanju Kosova u regionalnim organizacijama.

Postignuti sporazum koji predviđa da marionete iz Prištine na regionalnim skupovima mogu da nastupaju pod imenom Kosovo sa zvezdicom odnosno fusnotom predstavlja još jedan korak ka ostvarivanju potpune nezavisnosti okupirane južne srpske pokrajine. Separatisti će sada pod imenom Kosovo sa zvezdicom na reginalnim skupovima zastupati stavove suprotne interesima Srbije i njenih građana koji žive na toj teritoriji. Potpuno je jasno da se radi o još jednom neprincipijelnom ustupku koju je režim u Beogradu dao marionetama u Prištini. Ocene predstavnika srpskog naroda na severu Kosova da je potpisani sporazum za njih neprihvatljiv jasno pokazuje da pro-imperijalistički buržoaski režim u Beogradu niti brani interese građana Srbije koji žive na Kosovu i Metohiji niti izražava njihove stavove. Sasvim je izvesno da je Beograd prostigao dogovor sa marionetama iz Prištine zarad dobijanja statusa kandidata Srbije za ulazak u tamnicu naroda Evropsku uniju. Naime, to je bio jedan od uslova koji su im nametnuli zapadni imeprijalisti koje buržoaski režim u Beogradu vidi kao svoje partnere iako oni iz dana u dan pokazuju da su neprijatelji naroda Srbije. Sjedinjene Američke Države i zemlje predvodnice Evropske unije su već priznale jednostranu “nezavisnost” Kosova tako da je saradnja koju pro-imperijalistički režim u Srbiji ostvaruje sa njima potpuno neprirodna i besmislena.

SKOJ ponavlja svoj principijelni stav da vlasti u Beogradu nisu trebale uopšte da udu u pregovore sa marionetskim pro-imperijalističkim separatističkim režimom u Prištini. Sam ulazak u pregovore je predstavljao truli kompromis a svakim danom Beograd sve više srlja u nove i još veće trule kompromise koji neminovno vode i ka formalnom priznavanju “nezavisnosti” Kosova, iako to buržoaski vlastodršci negiraju. SKOJ poziva predstavnike Beograda da odmah prekinu pregovarački proces sa separatistima i pro-imperijalističkim marionetama iz Prištine. Takođe SKOJ traži da okupatorske NATO trupe odmah napuste teritoriju Kosova i Metohije i da se na nju vrate pripadnici Vojske Srbije i MUP Srbije. Samo odlaskom okupatora mogu da se steknu uslovi za miran i ravnopravan život albanskog i srpskog, kao i svih drugih naroda koji žive na Kosovu.

Savez komunističke omladine Jugoslavije
Beograd, 9. mart 2012. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A