NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

Generalni sekretar NKPJ drug Aleksandar Banjanac i Prvi sekretar SKOJ-a drug Aleksandar Đenić održali su 14. aprila sastanak sa ambasadorom Kube u Srbiji, njegovom ekselencijom Gustavom Trista del Todom.

 

Sastanak je održan na inicijativu predstavnika ambasade Kube u prostorijama ambasade u Beogradu. Povod su bile teme vezane za rad ambasade u Srbiji, kao i informisanje o aktuelnostima iz rada naše Partije.

 

Od posebnog značaja je bila tema predstojećeg kongresa KP Kube, koji počinje 16. aprila. Ambasador je informisao naše drugove o značajnim planovima kongresa koji će razmatrati ekonomsku ali i bezbednosnu situaciju na Kubi. Čitav kongres ima za cilj osnaženje revolucije i njenih tekovina na Kubi.

 

Uvereni da će tako i biti naši predstavnici su uputili ambasadoru Gustavu najbolje želje za uspešan rad kongresa, što ćemo učiniti i putem zvaničnih kontakata sa CK KP Kube.

 

U srdačnom i prijateljskom tonu, ambasador je izrazio veliku zahvalnost za solidarnost koju smo do sada upućivali, a koju ćemo, razume se i nastaviti da upućujemo socijističkoj Kubi.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

15. 04. 2021.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A