NKPJ I SKOJ PROSLAVILI 7. JUL

Pripadnici Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) prisustvovali su 7. jula 2013. godine u Beloj Crkvi centralnoj proslavi Dana Ustanka u Srbiji.

Tog dana, 1941. godine narodni heroj Žikica Jovanović Španac pucnjima na sluge okupatora označio je početak ustanka protiv naci-fašističkog agresora i socijalističke revolucije naroda Srbije i Jugoslavije. Tradicionalno kao i svake godine, aktivisti NKPJ i SKOJ su 7.jul obeležili polaganjem venaca i cveća na spomenik Žikici Jovanoviću Špancu. Pripadnici SKOJ-a su tom prilikom prisutnima podelili više stotina letaka NKPJ protiv “mera štednje” buržoaske pro-imperijalističke vlade Srbije i napada na Zakon o radu kako bi se stranoj i domaćoj buržoaziji olakšalo otpuštanje radnika. Prisutnima je deljen i poslednji broj “Glasnika SKOJ-a”, posvećen Danu osnivanja NKPJ. Komunisti su kao i uvek na manifestaciji ponosno istakli zastave NKPJ, SKOJ, SFRJ i Socijalističke Republike Srbije.

Takođe, pripadnici NKPJ i SKOJ su 4.jula 2013. godine učestvovali u centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Borca u Bojčinskoj šumi kod Surčina. Na taj način su sa ostalim prisutnim poštovaocima antifašističke narodnooslobodilačke borbe jugoslovenskih naroda, dostojanstveno proslavili dan kada je Politbiro Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije (KPJ) 1941. godine doneo odluku o početku ustanka naroda Jugoslavije.

NKPJ i SKOJ koriste i ovu priliku da zatraže da 4. i 7. jul ponovo postanu državni praznici, odnosno da se sramne odluke pro-imperijalističkih buržoaskih vlasti o njihovom brisanju iz spiska praznika odmah ponište.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU PODRŠKA RADNICIMA RTV-a PODRŠKA ZA LUKAŠENKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA