NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predali su protesno pismo Ivici Dačiću, predsedniku Narodne skupštine Srbije zbog potpuno neprihvatljive odluke da se naša Partija i omladinski Savez ne pozovu na sastanak vlasti i opozicije o izborima, iako su se NKPJ i SKOJ uredno prijavili da učestvuju na tom skupu. Nakon toga, predstavnici NKPJ i SKOJ su razvili baner ispred zgrade Narodne skupštine Srbije “DOLE DISKRIMINATORSKI IZBORNI ZAKON”!

 

S obzirom da su NKPJ i SKOJ aktivni učesnici političkog života u Srbiji i među najstarijim političkim organizacijama u zemlji (NKPJ je osnovana pre 31 a SKOJ pre 29 godina) ne postoji nijedan jedini opravdan razlog da naša Partija i omladinski Savez ne učestvuju na ovom skupu. Ipak, to pravo nam je potpuno nepravedno i perfidno uskraćeno.

 

NKPJ i SKOJ ističu da je to urađeno iz dva osnovna razloga:

 

1. Kako bi bilo izbegnuto da predstavnici NKPJ i SKOJ na sastanku argumentima demonstriraju da su u Srbiji na snazi diskriminatorski Zakon o izborima i Zakon o političkim partijama, koji svojim nepravednim odredbana onemogućavaju komuniste, jedine autentične predstavnike radnog naroda u Srbiji, da učestvuju u izborima i da se ravnopravno sa buržoaskim partijama nadmeću u političkom životu zemlje.

 

2. Kako bi bilo izbegnuto da predstavnici NKPJ i SKOJ na sastanku iznesu stav da je posredovanje predstavnika imperijalističke „tamnice naroda“ Evropske unije u razgovorima o izbornom procesu u Srbiji potpuno ska neprihvatljivo i uvredljivo za građane naše zemlje.

 

NKPJ i SKOJ pozivaju Ivicu Dačića da ispravi nepravdu te da na sledeći sastanak koji bude organizovan na temu izbora u Srbiji, odnosno diskusiju vlasti i opozicije po tom pitanju, pozove predstavnike naše Partije i omladinskog Saveza.

 

NKPJ i SKOJ poručuju da će o nepravdi sa kojom su suočeni, zbog nepozivanja na sastanak vlasti i opozicije o izborima, obavestiti kako domaću tako i stranu javnost uključujući i nama sestrinske organizacije širom sveta.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

28. 04. 2021.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A