NKPJ I SKOJ OŠTRO OSUĐUJU FAŠISTIČKE NAPADE KOJI SU USMERNI KA ROMSKOJ POPULACIJI

rm14

NKPJ i SKOJ oštro osuđuju letke koji su se pojavili sa sadržajem protiv pripadnika romske nacionalnost, a koje je distribuirala neformalna grupica „Srbska akcija”. Ova fašistička grupica, koja ima sve elemente jedne terorističke organizacije je postala poznata po svojim fašističkim, huliganskim, kukavičkim napadima na komuniste, studente, Rome, emigrante i mnogobrojne progresivene pojedince. Pored kukavičkih napada, ova organizacija je poznata po širenju mržnje i anticivilizacijskih tekovina, propagirajući fašističku ideologiju.

Poslednja u nizu aktivnosti pokazuje pravi karakter ove organizacije. Njihova propaganda je usmerena protiv onih koji su u društvu najslabiji, a to su svakako Romi. U takvoj propagandi, fašisti se služe predrasudama, kako bi skrenuli pažnju sa pravog uzroka problema u društvu, a to je kapitalistička eksploatacija koja podjednako eksploatiše sve građane u Srbiji. To je jasan pokazatelj da su fašističke kukavice na strani krupnoga kapitala i da imaju za cilj da izazovu međunacionalnu netrpeljivost, kako se radnička klasa Srbije ne bi ujedinila protiv svog eksploatatora. Danas najočigledniji primer takve političke prakse imamo u Ukrajini, na čijoj je vlasti vojno-fašistička hunta, koja je izazvala krvavi, bratoubilački rat u cilju odbrane krupnoga kapitala i uvećanja bogatstva ukrajinskih oligarha što se u praksi i događa.

Propaganda i aktivnosti „Srbske akcije” nisu usmereni protiv predstavnika krupnoga kapitala, već upravo protiv najsiromašnjih slojeva u Srbiji kao što su Romi, u kom pripadnike Srbima bratskog romskog naroda osuđuju za sve nedaće koje se događaju u našoj zemlji. Oni u svom fašističkom maniru ističu da se zalažu protiv takozvanih „nehigijensih” naselja. Termin „nehigijenski” koji koriste, ne upotrebljavaju da bi istakli da su neka naselja u kojima Romi žive nehigijenska, te da bi pripadnici ovog naroda trebalo da žive u uslovima dostojnim čoveku, već ga koriste da bi istakli kako Rome treba istrebiti, kako bi po njima Srbska nacija povratila „čistotu”, duh i dostojanstvo.

Propaganda koju promoviše ova teroristička organizacija je krajnje primitivna, ali to ne znači da nije opasna! Svrha postojanje organizacija kao što je ova je da se njihova aktivnost usmeri u dva pravca. Prvi se odnosi na borbu protiv komunista i drugih progresivnih organizacija i pojedinaca, dok se drugi odnosi na to da se sva krivica za postojeće stanje u društvu svali na one najsiromašnije, a samim tim i najslabije kao što su Romi i azilanti, kako bi skrenuli pažnju sa glavnog uzročnika siromaštva koje leži u kapitalističkom varvasrtsvu. Pored verbalnih pretnji, ova grupa (uglavnom psihološki nestabilnih ličnosti), prema svojim političkim neistomišljenicima, a u prvom redu komunistima, kao i prema pripadnicima drugih naroda koje žive u našoj zemlji, često organizuje kukavičke napade. U skladu sa njihovom agresivnom poltikom napadaju se progresivni studenti koji su u protestu protiv buržoaskih zakona o visokom obrazovanju, kao što je to bio slučaj ove godine kada je napadnut sekretar Studentskog fronta Kosta Ristić. Ti napadi su po ugledu na Hitlerove jurišne odrede, organizovani u grupama od 5 do 6 fašističkih divljaka koji napadaju pojedinca, ili kao što je to bilo u slučaju sa našim Prvim sekretarom SKOJ-a, drugom Aleksandrom Đenićem, dok je bio u prisustvu svoje devojke. Takvi napadi pokazuju njihovu „vitešku i hrabru” „podvig i borbu” koja se ogleda u kukavičluku, u kojoj napade vrše kada su brojčano jači, ne libeći se da fizički zlostavljaju devojke. Takođe, pomenuta fašistička grupica krije (bezuspešno) svoje identitete, tako da su njihove slike i snimci zamaskirani, a nošenje fantomki u njihovim antinarodnim aktivnostima pokazuju njihov strah od naroda koji nikada nije prihvatao fašističke ideje i koji je predvođen slavnim partizanima uz pomoć bratske Crvene armije poslao ideologiju zla tamo gde joj je i mesto – na smetlište istorije!

Fašistička grupacija koja sebe naziva „Srbska akcija” ima pored antisemitske, antiromske, antiazilantske, ksenofobne i antisrpsku politiku. Ta politika je suicidna prema srpskom narodu. Neko ko za svog uzora postavlja Adolfa Hitlera, koji je smatrao slovenske narode nižom rasom koju treba eliminisati, svakako da je protiv interesa srpskog naroda. Ova organizacija sebe vidi kao nastavljača „politike i mislili” Dimitrija Ljotića, fašiste i domaćeg izdajnika, koji je oduševljeno služio fašističkom okupatoru za vreme Drugog svetskog rata. Koliko je ta politika bila štetna i pogubna po srpski narod najbolje pokazuje činjenica u kojoj su sledbenici Dimitrija Ljotića bili egzekutori stradanja u Kragujevcu, brojnim stratištima i logorima. Oni su bili na istoj strani na kojoj su bili nacisti i ustaše koji su imali za cilj da sistematski unište srpski narod. Pored brojnih dokumenata koji dokazuju njihov savez sa ustašama, još jedana činjenica ide u prilog tome, a to je da su im saveznici, kao i neprijatelji bili isti.

NKPJ i SKOJ traže od nadležnih organa u Srbiji da zabrane ovu fašističku organizaciju, njihovu propagandu, da obore njihove sajtove, fejsbuk i tviter naloge, a da se njihovi aktivisti procesuiraju. Ova teroristička grupa pored verske, nacionalne i svake druge netrpeljivosti, predstavlja opasnu, terorističku orgaizaciju koja preti bezbednosti naših građana. NKPJ i SKOJ zahtevaju od vlasti da uhapsi i procesuira vođu ove terorističke grupacije – Marka Dimitrijevića, a da njegvo ime više ne kriju od javnosti građana. Kako se vlast ne bi samo deklarativno borila protiv fašizma, ona mora da rasvetli slučaj napada na prostorije NKPJ, zatim da rasvetli svih devet slučajeva napada na naše aktiviste, kao i napad na Prvog sekretara SKOJ-a, druga Aleksandra Đenića. Takođe, tužilaštvo mora da odbaci tužbu koju je pokrenulo protiv Prvog sekratra SKOJ-a, koji je bio napadnut i prinuđen na samoodbranu kada su ga napale fašističke kukavice. Tužilaštvo mora da osudi počinioce ovog napada, a ne da ih predstavlja kao žrtvu. Zatim policija mora da rasvetli slučaj napada na aktivistu NKPJ i SKOJ-a i sekretra Studentskog fronta, druga Kostu Ristića, koji je bio napadnut tokom blokade Filozofskog fakulteta.

NKPJ i SKOJ poručuju da su komunisti bili najzaslužniji za slamanje najvećeg zla koje se pojavilo u istoriji čovečanstva – fašizma! Mi pozivamo građane Srbije da ne nasedaju na fašističke provokacije i da odbace njihovu propagandu koja se zasniva na nacionalnoj mržnji i netrpeljivosti! Srbi i Romi vekovima žive zajedno u prijateljskim odnosima na svojim viševekovnim ognjištima. Zajedno su propatili stradanja u Jasenovcu, Starom sajmištu, kao i mnogobrojnim drugim logorima i stratištima od strane nacističkih zločinaca kako na teritoriji naše zemlje, tako i širom Evrope! NKPJ i SKOJ u duhu proleterskog internacionalizma pozivaju sve Srbe i Rome da zajedno u savezu sa drugim narodima, zbace kapitalističko varvarsvo, boreći se za socijalističku alternativu i komunističku perspektivu, u kojoj će svi narodi biti istinski ravnopravni! NKPJ i SKOJ poručuju fašističkim grupicama da oni kao neprijataelji radnog naroda čine poslednji bedem odbrane kapitalističkog varvastva, te će završiti tamo gde im je mesto – na smetlištu istorije! Mi im poručujemo da njihova ideologija nikada nije imala potporu u srpskome narodu, a da će tako biti i u budućnosti!

Živelo prijateljstvo između Srba i Roma!

Živeo proleterski internacionalizam!

Prljava fašistička propaganda neće proći!

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A