NKPJ I SKOJ ORGANOZIVALI PROTEST “NE DAMO TANJUG”

tanjug2015

Nova komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije su organizovali protest protiv antinarodne odluke proimperijalističko buržoaske Vlade o gašenju i prodaji TANJUG-a.

Ispred Nove komunističke partije Jugoslavije se obratila članica sekretarijata, drugarica Vesna Milunović, koja je istaklja da je za novinsku agenciju TANJUG, koja je nastala u jeku Narodnooslobodilačke borbe, dva puta bio raspisan tender, a oba puta se nije javio nijedan kupac, nakon čega je TANJUG odlukom Vlade prestao sa radom. Nakon toga, usledio je veliki pritisak javnosti, usled čega je Vlada odlučila da TANJUG nastavi sa radom dok se za njega ne pronađe “rešenje”, a za buržuje je to privatizacija, ali to njihovo “rešenje” je automatski značilo otpuštanje stotinak radnika.Nakon drugarice Vesne Milunović, skupu se obratio Prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, koji je istakao da TANJUG predstavlja agenciju koja je nastala u Narodnooslobodilačkoj borbi i imao je višestruki značaj u propagiranju uspeha naroda Jugoslavije u borbi protiv okupacije. Takođe predstavlja simbol nove Jugoslavije, kao i sinonim za prenošenje objektivnih i aktuelnih informacija po čemu je lider u regionu i poznat je širom sveta. Jasno je da se iza neuspelih tendera kriju špekulacije buržoaske Vlade, kako bi se tajkunskim magnatima TANJUG predao u vlasništvo, firma koja pored prepoznatljivog imena, stučnog kadra, predstavlja jednu od najuspešnijih firmi u Srbiji.On je na kraju istakao da se NKPJ i SKOJ principijelno protive svakom vidu privatizacije i da naša partija smatra da TANJUG mora ostati pod zaštitom države, a da se otpušteni radnici moraju vratiti na posao.Ne damo TANJUG!Sekretarijat NKPJ,Beograd,15. 12. 2015. godine.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A