NKPJ I SKOJ ORGANIZOVALI ANTI-NATO I ANTIFAŠISTIČKI PROTEST

NKPJ i SKOJ su organizovali protestni skup protiv održavanja konferencije „Srbija i Rusija – ruski uticaj na stabilizaciju, demokratizaciju i evropske integracije Srbije”. Protest je održan 22. 02. 2016. godine ispred hotela „Metropol“ u Beogradu.

Organizator ove konferencije bio je Centar za evroatlantske studije, organizcija koja je direktna agentura NATO pakta, a na čijem je čelu NATO plaćenik Jelena Milić. Naši aktivisti su nosili parole „SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU“, „JELENA MILIĆ PODRŽAVA FAŠIZAM“ i „SOLIDARNOST SA KP UKRAJINE“. Takođe, na skupu su uzvikivane parole „NATO UBICE NAPOLJE IZ SRBIJE“, „NATO FAŠISTI“ i „NATO SLUGE STE – NAPOLJE IZ SRBIJE“.

Skupu se obratio Prvi sekretar SKOJ-a i član sekratarijata NKPJ, drug Aleksandar Đenić. On je istakao da je osnovni razlog za protest NKPJ i SKOJ-a to što su na konferenciji nastupali visoki predstavnici kijevske fašističke hunte, režima koji je zabranio Komunističku partiju Ukrajine i komunističku ideologiju u toj zemlji. Drug Đenić je dodao da NKPJ i SKOJ izražavaju solidarnost sa sestrinskim organizacijama KP Ukrajine, Savezom komunista Ukrajine i Komsomolom Ukrajine, svim ukrajinskim antifašistima, antiimperijalistima i rodoljubima, kao i narodom Donjecke i Luganske Narodne Republike koji je poput ukrajinskih komunista na udaru povampirenog fašizma i banderovštine. On je poručio da su komunisti danas u Ukrajini jedina snaga koja se može odupreti vojno – fašističkoj hunti, a da smo mi ubeđeni da će fašisti u Ukrajini proći isto onako kao što su prošli njihovi ideološki preci za vreme Drugog svetskog rata.

Drug Đenić je istakao da NKPJ i SKOJ protestuju i protiv udarne pesnice zapadnog imperijalizma, NATO alijanse, koja je izvršila mučku agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju, odnosno Srbiju, učestvovala u razbijanju SFRJ i pod okupacijom drži južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju, a čije ekspanzionističke interese promoviše Centar za evroatlantske studije. On je dodao, da se NKPJ i SKOJ žestoko suprotstavljaju nedavnom potpisivanju sporazuma Srbije sa NATO paktom. Naša partija i naš omladinski savez zahtevaju da se ponište svi ugovori između Srbije i NATO koji su potpisani od strane proimperijalističkih vlasti od 2000. godine.

Drug Đenić je na kraju dodao da država Srbija treba da prekine diplomatske odnose sa Ukrajinom, dok je na vlasti u Kijevu vojno – fašistička hunta.

Na samom kraju skupa, naši aktivisti su minutom ćutanja odali poštu našim nastradalim građanima u Libiji, istakvaši da je za taj masakar, kao i za samo uništenje Libije direktno odgvoran zapadni imperijalizam, koju predvode Sjedinjene Američke Države.

Sekretarijat NKPJ,

22. 02. 2016. godine,

Beograd

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A