NKPJ i SKOJ OBELEŽILI MEĐUNARODNI DAN IZBEGLICA

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije obeležili su Međunarodni dan izbeglica simboličnom akcijom u ponedeljak, 20. juna, na Trgu republike u Beogradu. Akcija solidarnosti sa izbeglicama organizovana je u u saradnji sa komunističkim partijama i omladinama širom Evrope, koje su danas takođe obeležile ovaj dan.

Zajednička akcija ima za cilj da pokaže solidarnost sa izbeglicama koje prolaze kroz muke i patnje, kao i da pošalje poruku da su za tu njihovu muku i patnje najodgovrnije imperijalističke vojne intervencije. Zato su naši aktivisti nosili transparent na kom je pisalo „STOP EU I NATO ZLOČINIMA!“. Mi oštro osuđujemo državne zvaničnike, različite proburžoaske organizacije koje danas takođe obeležavaju ovaj dan. Oni time pokazuju svoje licemerje, jer vode i podržavaju imprijalizam, koji je glavni krivac, kako za izbegličku krizu, tako i za ratove na tlu naše domovine Jugoslavije, koji su za sobom ostavili stotine hiljada izbeglica. Nemali broj njih je i danas bez doma i živi u izbegličkim kampovima bez elementarnih uslova za dostojenstven život.

Najaktuelnije imperijalisitčke intervencije na Bliskom istoku i u Africi izazvaju probleme i nenadoknadivu štetu, pre svega u životima nevinih, ali i materijalnu, koju najviše oseća radnička klasa. Ljudi su primorani da beže u Evropu i susedene zemlje. Imperijalizam je slep na smrti i stradanja nevinih ljudi. Njega i dalje zanimaju samo nova osvajanja tržišta i uvećanje profita, u roptajima sistemske krize koju je sam izazvao i za koju je isključivo odgovoran.

U Evropi se javljaju različite struje kao odgovor na ovakvu situaciju koja je uzrokovala i izbegličku krizu. Sa jedne strane tu su skriveni, ali i otvoreni rasizam i ksenofobija, počevši od dizanja zidova i zatvaranja granica, pa do nedvosmislenih poziva na linč. Sa druge strane, tu su socijaldemokratske i lažne leve grupacije, koje govore o gostomprimstvu, dok podržavaju EU i NATO imprijalizam. Bitno je uočiti da su ovo samo dve strane istog novčića, i da se podržavanjem ovih grupa ne rešava problem izbeglica, već se jača imperijalizam.

Zahtevamo oštru borbu protiv imperijalističkih politika!

STOP EU I NATO ZLOČINIMA!

Stop imperijalističkim intevencijama!

Stop ksenofobiji i rasizmu!

Sekrtarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekrtarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

20. 06. 2016.

Beograd

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A