NKPJ i SKOJ OBELEŽILI MEĐUNARODNI DAN IZBEGLICA

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije obeležili su Međunarodni dan izbeglica simboličnom akcijom u ponedeljak, 20. juna, na Trgu republike u Beogradu. Akcija solidarnosti sa izbeglicama organizovana je u u saradnji sa komunističkim partijama i omladinama širom Evrope, koje su danas takođe obeležile ovaj dan.

Zajednička akcija ima za cilj da pokaže solidarnost sa izbeglicama koje prolaze kroz muke i patnje, kao i da pošalje poruku da su za tu njihovu muku i patnje najodgovrnije imperijalističke vojne intervencije. Zato su naši aktivisti nosili transparent na kom je pisalo „STOP EU I NATO ZLOČINIMA!“. Mi oštro osuđujemo državne zvaničnike, različite proburžoaske organizacije koje danas takođe obeležavaju ovaj dan. Oni time pokazuju svoje licemerje, jer vode i podržavaju imprijalizam, koji je glavni krivac, kako za izbegličku krizu, tako i za ratove na tlu naše domovine Jugoslavije, koji su za sobom ostavili stotine hiljada izbeglica. Nemali broj njih je i danas bez doma i živi u izbegličkim kampovima bez elementarnih uslova za dostojenstven život.

Najaktuelnije imperijalisitčke intervencije na Bliskom istoku i u Africi izazvaju probleme i nenadoknadivu štetu, pre svega u životima nevinih, ali i materijalnu, koju najviše oseća radnička klasa. Ljudi su primorani da beže u Evropu i susedene zemlje. Imperijalizam je slep na smrti i stradanja nevinih ljudi. Njega i dalje zanimaju samo nova osvajanja tržišta i uvećanje profita, u roptajima sistemske krize koju je sam izazvao i za koju je isključivo odgovoran.

U Evropi se javljaju različite struje kao odgovor na ovakvu situaciju koja je uzrokovala i izbegličku krizu. Sa jedne strane tu su skriveni, ali i otvoreni rasizam i ksenofobija, počevši od dizanja zidova i zatvaranja granica, pa do nedvosmislenih poziva na linč. Sa druge strane, tu su socijaldemokratske i lažne leve grupacije, koje govore o gostomprimstvu, dok podržavaju EU i NATO imprijalizam. Bitno je uočiti da su ovo samo dve strane istog novčića, i da se podržavanjem ovih grupa ne rešava problem izbeglica, već se jača imperijalizam.

Zahtevamo oštru borbu protiv imperijalističkih politika!

STOP EU I NATO ZLOČINIMA!

Stop imperijalističkim intevencijama!

Stop ksenofobiji i rasizmu!

Sekrtarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekrtarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

20. 06. 2016.

Beograd

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A