NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

Delegacije Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) povodom obeležavanja 69. godišnjice Dana pobede nad fašizmom u petak 9.maja 2014. godine položili su venac na Groblju oslobodilaca Beograda.

Ovogodišnja proslava Dana pobede imala je i karakter podrške antišašističkoj borbi naroda Ukrajine predvođenog komunistima protiv nacional-fašističkog režima u Kijevu koji verno služi interesima zapadnog imperijalizma. U znak solidarnosti sa ukrajinskim komunistima i antifašistima aktivisti NKPJ i SKOJ su pored uobičajenih barjaka Partije i omladinskog Saveza nosili i plakate sa natpisom “Pobeda je naša – 9.maj Dan pobede” na kojima je lik sovjetskog vojnika koji postavlja crvenu proletersku zastavu iznad trga Majdan u Kijevu.

Potpuno je besmisleno i isto toliko licemerno što su se na Groblju oslobodilaca Beograda pod firmom “da žele da odaju počast oslobodiocima i pobednicima nad fašizmom” pojavili i predstavnici Srpske radikalne stranke koja baštini četničku kvislinšku ideologiju, baštini stavove ravnogorskog pokreta koji je sarađivao sa naci-okupatorom i Dan ustanka naroda Srbije u Drugom svetskom ratu, 7.jul naziva “ tragičnim danom kada je Srbin pucao na Srbina” čime neuspešno pokušava da omalovaži istorijsku činjenicu da je tog dana patriota pucao na izdajnika i slugu naci-fašističkog okupatora. Isto tako besmisleno i licemerno je pojavljivanje na Groblju oslobodilaca Beograda i predstavnika Srbskog obraza, ultradesničarske formacije koja kao svoje ideološke putokaze i učitelje navodi klero-fašiste Dimitrija Ljotića i vladiku Nikolaja Velimirovića.

Povodom obležavanja 9.maja, Dana pobede nad fašizmom venac je u Spomen parku Leskovca položila delegacija Gradskog komiteta Nove komunističke partije Jugoslavije , Leskovca.

Živeo 9.maj- Dan pobede!

Fašizam neće proći!

pobeda19452014

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A