NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

Delegacije Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) povodom obeležavanja 69. godišnjice Dana pobede nad fašizmom u petak 9.maja 2014. godine položili su venac na Groblju oslobodilaca Beograda.

Ovogodišnja proslava Dana pobede imala je i karakter podrške antišašističkoj borbi naroda Ukrajine predvođenog komunistima protiv nacional-fašističkog režima u Kijevu koji verno služi interesima zapadnog imperijalizma. U znak solidarnosti sa ukrajinskim komunistima i antifašistima aktivisti NKPJ i SKOJ su pored uobičajenih barjaka Partije i omladinskog Saveza nosili i plakate sa natpisom “Pobeda je naša – 9.maj Dan pobede” na kojima je lik sovjetskog vojnika koji postavlja crvenu proletersku zastavu iznad trga Majdan u Kijevu.

Potpuno je besmisleno i isto toliko licemerno što su se na Groblju oslobodilaca Beograda pod firmom “da žele da odaju počast oslobodiocima i pobednicima nad fašizmom” pojavili i predstavnici Srpske radikalne stranke koja baštini četničku kvislinšku ideologiju, baštini stavove ravnogorskog pokreta koji je sarađivao sa naci-okupatorom i Dan ustanka naroda Srbije u Drugom svetskom ratu, 7.jul naziva “ tragičnim danom kada je Srbin pucao na Srbina” čime neuspešno pokušava da omalovaži istorijsku činjenicu da je tog dana patriota pucao na izdajnika i slugu naci-fašističkog okupatora. Isto tako besmisleno i licemerno je pojavljivanje na Groblju oslobodilaca Beograda i predstavnika Srbskog obraza, ultradesničarske formacije koja kao svoje ideološke putokaze i učitelje navodi klero-fašiste Dimitrija Ljotića i vladiku Nikolaja Velimirovića.

Povodom obležavanja 9.maja, Dana pobede nad fašizmom venac je u Spomen parku Leskovca položila delegacija Gradskog komiteta Nove komunističke partije Jugoslavije , Leskovca.

Živeo 9.maj- Dan pobede!

Fašizam neće proći!

pobeda19452014

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A