NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) povodom Dana oslobođenja Beograda od fašizma 20. oktobra 1944. godine položili su vence na Groblju oslobodilaca Beograda.

Delegacija Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) je nakon završetka manifestacije na Groblju oslobodilaca, položila venac na grob legendarnog sekretara SKOJ-a druga Ive Lole Ribara na Kalemegdanu.

Kao i svake godine, i ovoga puta članovi Partije i SKOJ-a odali su dužnu počast jugoslovenskim partizanima i pripadnicima sovjetske Crvene armije koji su pre 69 godina oslobodili glavni grad naše zemlje od nemačkih nacističkih okupatora i njihovih kvislinških slugu.

Obeležavanje Dana oslobođenja Beograda posebno dobija na značaju zbog toga što reakcionari svih boja pokušavaju da falsifikuju istoriju. Prvi među njima su takozvani građanski „antifašisti“ i predstavnici buržoazije koji formalnim obeležavanjem tog značajnog praznika žele da prigrabe jeftine političke poene i izjednače svetle ideale narodno-oslobodilačke antifašističke borbe sa nakaradnom pro-imperijalističkom politikom pristupanja Srbije tamnici naroda Evropskoj uniji. Građanski „antifašisti“ bi dali sve samo kada bi mogli da sakriju istinu da je predvodnik borbe jugoslovenskih naroda protiv naci-fašističke okupacije u Drugom svetskom ratu bila slavna Komunistička partija Jugoslavije (KPJ) koja je formirala pobedonosne partizanske odrede. Oni bi učinili sve kada bi mogli da sakriju činjenicu da je ideja antifašističke borbe na našim prostorima neraskidivo vezana sa komunističkom ideologijom. Eksploatatorska buržoaska klasa u Srbiji nikada neće preboleti činjenicu da su jedini istinski patrioti za vreme Drugog svetskog rata bili partizani predvođeni komunistima. Takođe građanski „antifašisti“ žele da sakriju činjenicu da je fašizam ništa drugo do deformacija kapitalizma, kao i da je fašizam u istoj meri imperijalistički kao i kapitalizam. Građanski „antifašisti“ od naroda žele da sakriju činjenicu da onaj koji se istinski bori protiv fašizma, istovremeno mora da bude i protivnik imperijalizma i kapitalističke globalizacije. Istinski antifašista mora da bude istovremeno i antiimperijalista a ne pristalica imperijalističkih centara moći Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i NATO. Zato ko ćuti o kapitalizmu, neka ne priča o antifašizmu.

Druga buržoaska struja koja želi da falsifikuje istoriju, zastupa interese poraženih kolaboracionističkih, nacional-šovinističkih i zločinačkih snaga u Drugom svetskom ratu. Zarad tog cilja, u Skupštini Srbije je svojevremeno doneta sramna rezolucija kojom su četnici predvođeni izdajnikom Jugoslavije i srpskog naroda Dragoljubom Dražom Mihailovićem proglašeni za „antifašiste“. Najnoviji pokušaj revizije istorije će se desiti početkom novembra kada će se na Radio-Televiziji Srbije prikazati sramna serija „Ravna gora“ koja četnike prikazuje kao „oslobodioce“ umesto onakve kakvi jesu bili, kukavice, koljače, šoviniste, izdajnike i fašiste. Džaba su svi pokušaji zagovornika rehabilitiacije četničkog pokreta, jer slobodoljubivi i rodoljubivi narod Srbije dobro zna istinu o četnicima kao kolaboracionistima.

Treća buržoaska, tačnije rečeno sitnoburžoaska struja, koja se inspiriše ideologijom srpskog fašiste Dimitrija Ljotića, pokušava u potpunosti da falsifikuje istoriju proglašavajući bestidno partizane i slavnu Crvenu armiju za „okupatore“ a kvislinšku vladu izdajnika generala Milana Nedića za „patriotsku“. NKPJ i SKOJ poručuju tim reakcionarnim klero-fašističkim grupicama, džaba vam vaši tajni „marševi“ po beogradskim prigradskim naseljima u „slavu“ poraženih „zboraša“, narod Srbije dobro zna činjenicu da je ljotićevski fašistički i izdajnički „Srpski dobrovoljački korpus“ naoružavan i snabdevan od okupatora i borio se na njegovoj strani protiv partizanskih oslobodilaca, učestvovao u ratnim zločinima protiv partizanskih boraca i civilnog stanovništva i na kraju kukavički u sastavu zloglasnog SS bežao pred partizanima i Crvenom armijom. Kako su neslavno završili vaši reakcionarni ideološki prethodnici, tako će neslavno završiti i vaši jalovi pokušaji da ih „rehabilitujete“. Kratka i jasna poruka svima onima koji bi da revidiraju istoriju je istinita i ona glasi komunisti su jedini oslobodioci!

Slava oslobodiocima Beograda, jugoslovenskim partizanima i Crvenoj armiji!

Slava legendarnom sekretaru SKOJ-a, drugu Ivi Loli Ribaru!

Stop rehabilitaciji kvislinga i fašista!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd, 21. oktobar 2013.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A