NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 8. MART

Aktivisti NKPJ i SKOJ obeležili su Međunarodni dan žena 8. mart javnom akcijom u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici.

Tom prilikom održani su prigodni govori, okupljenima se ispred Sekretarijata NKPJ obratila drugarica Vesna Milunović, a ispred Sekretarijata SKOJ-a drugarica Verica Arsić.

 

Drugarice su iznele opšte ocene lošeg položaja žena u Srbiji i uopšte iznele kritiku vezanu za žensko pitanje u svetu, takođe su i istakle važnost praznika kao i njegov dalekosežni istorijski značaj.

 

Posle govora naše drugarice su održale kraći performans, akciju gužvanja i bacanja mizoginih stavova u kantu za smeće, upravo tamo gde im je i mesto.

 

Ovo je bila prilika da se krene i s aktivnostima vezanim za izbornu kampanju, a naši aktivisti su preneli okupljenima namere NKPJ i SKOJ-a da ukoliko uđu u skupštinu pokrenu inicijativu da 8. mart bude neradni praznik.

 

Fotografije s ove akcije možete pogledati na sledećim linkovima:

 

fotografije sa skupa

fotografije sa performansa

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

09.03.2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

IZJAVA SVETSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA O PANDEMIJI KOVIDA-19 POLITIČKA ŠKOLA: KRIZA KAPITALISTIČKE EKONOMIJE I ZDRAVSTVENOG SISTEMA U DOBA KORONE SREĆAN 4. APRILA – DAN STUDENATA SRBIJE DEKLARACIJE SVETSKE FEDERACIJE DEMOKRATSKE OMLADINE (WFDY) POLITIČKA ŠKOLA: IDEOLOGIJA OBRAZOVANJA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA