NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 1. MAJ

Na centralnoj manifestaciji u Beogradu, koja je počela u 9:30 časova, tradicionalno na Trgu Dimitrija Tucovića, Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) obeleželi su Praznik rada i međunarodne solidarnosti radničke klase – 1. maj.

Okupljeni su najpre položili venac na spomenik i grob Dimitrija Tucovića. Potom se ispred Partije okupljenima obratio Izvršni sekretar NKPJ, drug Aleksandar Banjanac, koji se osvrnuo u izlaganju na opštu političku situaciju i katastrofalan položaj radničke klase kod nas kao posledicu „reformi“ vlasti preko grbače naroda, kao i na međunarodnu situaciju, prilikom čega je u ime naše Partije izrazio solidarnost s radničkom klasom celog sveta, posebno tamo gde je agresivna politika imperijalizma najočiglednija. Ispred SKOJ-a je govorio Prvi sekretar, drug Aleksandar Đenić, koji je takođe izneo borbene solidarne pozdrave i poruke, a u svom izlaganju se posebno osvrnuo na materijalnu situaciju i druge vidove položaja omladine.

Deo aktivista NKPJ i SKOJ-a se posle skupa održanog na Trgu Dimitrija Tucovića pridružio sindikalnom protestu koji je otpočeo u 11 časova ispred Doma sindikata. Potom je usledila protestna šetnja natrag do Trga Dimitrija Tucovića gde je skup i okončan.

Sve vreme trajanja ovog skupa ubedljivo najbučnije i najborbenije poruke i skandiranja, poput „neću vlast buržuja nego radnog naroda“ ili „Srbija radnička, nikad više buržujska“, dolazile su od strane naših aktivista, čime smo bar delimično uspeli da vratimo pravi karakter ovom važnom danu u godini, kada radnička klasa glasno i ponosno ističe svoje zahteve, poruke i interese. Takav pristup kao da namerno sabotira vrhuška Saveza samostalnih sindikata Srbije, i UGS „Nezavisnost“ koji su organizovali protest, na kom je svake godine sve manje radnika, sasvim izvesno, njihovom ogromnom krivicom, usled sporazumaštva sa vlastima, buržujima, gazdama i mafijašima, ličnom bahaćenju, kao i idejnom i aktivističkom razoružavanju radničke klase u Srbiji.

Borbeni karakter Prazniku rada stiče se samo upornom i doslednom borbom za klasne interese radnog naroda koja se vodi svakog dana u godini.

Živeo 1. maj!

Živela solidarnost radničke klase!

15511

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A