NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 1. MAJ

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) su tradicionalno, kao i svake godine do sad, obeležili Praznik rada i međunarodne proleterske solidarnosti centralnim skupom u Beogradu.

 

U sopstvenoj režiji održano je okuplanje na Trgu Dimitrija Tucovića koje je otpočelo u 11 časova.

 

Tom prilikom ispred spomenika Dimitriju Tucoviću, velikanu našeg radničkog pokreta i progresivne borbe za socijalizam, koji je inače i rođen 1. maja, položen je venac i održani su prigodni govori.

 

Reč je najpre imala, kao uvodničarka, ispred i u ime Sekretarijata naše partije, drugarica Vesna Milunović.

 

Video snimak govora drugarice Milunović možete videti ovde.

 

Potom je reč dobio Prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić.

 

Video snimak govora druga Đenića možete videti ovde.

 

Na kraju se prisutnima obratio i naš Gensek, drug Aleksandar Banjanac.

 

Video snimak govora druga Banjanca možete videti ovde.

 

Aktivisti Partije i SKOJ-a nastavili su obeležavanje 1. maja na Trgu Marksa i Engelsa, gde je u 12 časova otpočeo sindikalni skup. Usledila je i protestna šetnja nazad do Trga Dimitrija Tucovića.

 

Tom prilikom naši aktivisti su uzvikivali borbene parole poput: „neću vlast buržuja nego radnog naroda“, „ni Vučić, ni DOS, već narodni front“, „bando buržujska“, i tome slično, pevale su se partizanske i druge progresivne pesme radničke i komunističke tematike, uzvikivale su se internacionalističke parole solidarnosti, poput: „Viva Maduro, Maduro presidente“.

 

Kako je i prvomajski skup bio prilika da se još jednom istakne važnost velikog jubileja – 100 godina KPJ i SKOJ-a, naši aktivisti su nosili transparente sa srpom i čekićem i natpisima „100 godina KPJ i SKOJ-a – ponosni, dosledni, u nove pobede“. Pored toga, nosile su se partijske i skojevske zastave, kao i veliki baner „Marksizam-lenjinizam, rušimo kapitalizam“.

 

Radnom narodu, svim progresivnim ljudima, još jednom čestitamo srećan praznik.

 

Živeo 1. maj!

 







Sekreatrijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

01.05.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

učiti učiti i samo učiti POLITIČKA DEBATA: ZNAČAJ PARTIJSKE ŠKOLE U IDEOLOŠKOM OBRAZOVANJU KOMUNISTA MLADI KOMUNISTI – HEROJI INDIJE POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA