NKPJ I SKOJ NA PROTESTU PROTIV BEOGRADA NA VODI

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije uzeli su učešće na održanom protestu protiv “Beograda na vodi” i potpisivanja ugovora o oduzimanju imovine stanovnika Savamale.

Nekoliko stotina građana među kojima i puno stanovnika Savamale okupili su se da pokažu opravdano nezadovoljstvo zbog buržoaskog bezobrazluka, naime, zbog potpisivanja ugovora o oduzimanju imovine stanovnika Savamale pod izgovorom da je taj prostor potreban za izgradnju Beograda na vodi. Naši aktivisti su nosili transparent “BEOGRAD NEĆE BURŽUJSKI KVART NA VODI“, a pored toga su se skandirale parole “Lopovi!”, “Izdaja!”, “Vučićeva bando!”, “Naše su ulice! Naš je Beograd!”. Takođe su brojni zvižduci upućeni ministrima Ivanu Tasovcu, Kori Udovički, gradonačelniku Siniši Malom koji su na kratko izašli ispred.

Važno je napomenuti da je protest trebalo da se održi ispred zgrade Geozavoda, u kojoj se i potpisivao ugovor, no buržoazija to nije dozvolila i primorala je okupljnjnu masu da uđe u usku ulicu koja je stotinu metara daleko od Geozavoda. Zatim je dvostrukim kordonom policija napravila prsten oko okupljene mase, kako se ista ne bi probila ispred Geozavoda i prekinula potpisivanje ugovora. No, kordoni policije nisu bili dovoljno bezbedni za buržoaziju, tako da su pored policijskog obruča zaustavili dva tramvaja ispred zgrade, a iza tramvaja se nalazila nikolicina pristalica buržoaske Srpske napredne stranke kao poslednji bedem odbrane. S obzirom na to da SNS, kao i sve ostale buržoaske partije, okuplja mase na protestu uz pomoć dnevnica i sendviča, građani koji su protestovali protiv Beograda na vodi su uzvikivali parole “sendviči“ i “dnevnice.“ Naša Partija i naš omladinski Savez se žestoko protive antinarodnom projektu Beograd na vodi, jer je on protiv interesa naroda, a u interesu srpske, arapske i belosvetske buržoazije.

Stop pljačkanju građana!

Nećemo buržujski kvart na vodi!

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A