NKPJ I SKOJ ČESTITALI ŠAPIĆU SRPSKU NOVU GODINU

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) čestitali su 14. januara Srpsku novu godinu dr. Aleksandru Šapiću, predsedniku opštine Novi Beograd, simboličnim poklonom u vidu dva plakata s fotografijama kojima smo podsetili na dela četnika (fotografija jednog svirepog četničkog zločina) i „nedela“ komunista (fotografija s udarničke radne akcije tokom izgradnje Novog Beograda). Plakati s fotografijama predati su na pisarnici opštine Novi Beograd.

 

Predsednik opštine Novi Beograd dr. Aleksandar Šapić poznatiji pod nadimkom „Gangula“ je, da podsetimo, povodom pravoslavnog Božića uputio čestitke preko društvenih mreža s slikom grozomornog četničkog koljača Nikole Kalabića, uz komentare uvredljivog karaktera na račun komunista, s konstatacijom da je komunizam unazadio srpski narod.

 

Ispred zgrade opštine Novi Beograd kratke izjave za medije dali su Genrealni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac i Prvi sekretar SKOJ-a Aleksandar Đenić, koji su poručili da su se na ovaj čin simbolične akcije odlučili usled veličanja četnika i besramnih i lažnih uvreda koje je dr. Šapić izneo na račun svih komunista, uz konstataciju da je to posebno sramno ako se ima na umu da je dr. Šapić na čelu opštine koja je najveći spomenik socijalizmu u Srbiji, koju su u stvaralačkom poletu koji je itekako unapredio srpski narod posle Drugog svetskog rata gradili komunisti. Banjanac i Đenić su podsetili i da dr. Šapić danas sedi u kancelariji koju su izgradili komunisti, ali i da bez obzira na to, on iz te kancelarije mora biti predsednik svih građana, a na Novom Beogradu se mnogi građani izjašnjavaju kao komunisti, antifašisti i rodoljubi za koje su potezi predsednika opštine dr. Šapića krajnje uvredljivi i nedopustivi.

 

Zahtevamo izvinjenje od dr. Aleksandara Šapića za sve rodoljube i komuniste, ili ostavku s pozicije predsednika opštine, i poručujemo da ćemo uvek reagovati na antikomunističke nasrtaje i izjave, pokušaje prekarajanja i falsifikovanja istorije koje neće proći bez obzira s kog se mesta vršilo.

 

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

 


Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

14.01.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A