NEDIĆ FAŠISTA SLUGA OKUPATORA
Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) okupili su se ispred zgrade Višeg suda u Beogradu kako bi još jednom izrazili protest protiv sramnog pokušaja rehabilitacije izdajnika Jugoslavije i srpskog naroda, kvislinga i naci-fašističkog sluge Milana Nedića.

Onima koji pokušavaju da rehabilituju jednog od najvećih izdajnika u istoriji srpskog naroda i njegovim malobrojnim pristalicama aktivisti NKPJ-SKOJ koji su nosili crvene partijske i zastave naše socijalističke domovine SFRJ poručili su da je Nedić fašista i sluga okupatora. Zbog toga je zajedno sa drugim reakcionarima poput Draže Mihailovića i Dimitrija Ljotića završio na smetlištu istorije i nikad neće biti „rehabilitovan“. NKPJ i SKOJ su i ovog puta ispred Višeg suda izrazili protest protiv bednih pokušaja retrogradnih snaga da sprovedu istorijski revizionizam.

Kao što se pritivi rehabilitaciji Nedića NKPJ i SKOJ se isto tako suprotstavljaju i pokušajima fašista da migrantsku krizu koju je stvorio zapadni imperijalizam (čiji su oni ker na lancu) iskoriste za prljavu i lažljivu propagandu protiv migranata. Stoga koristimo i ovu priliku da pozovemo članove i simpatizere kao i sve rodoljube, progresivne ljude i antifašiste da 1. oktobra okupljanjem na Trgu Republike u Beogradu spreče rasiste, šoviniste i fašiste iz redova „Nacionalnog sroskog fronta“ Gorana Davidovića „Firera“ da „marširaju“ slobodarskim Beogradom.

Rehabilitacija Nedića i fašisti neće proći!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

19. septembar 2016. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A