NEDIĆ FAŠISTA SLUGA OKUPATORA
Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) okupili su se ispred zgrade Višeg suda u Beogradu kako bi još jednom izrazili protest protiv sramnog pokušaja rehabilitacije izdajnika Jugoslavije i srpskog naroda, kvislinga i naci-fašističkog sluge Milana Nedića.

Onima koji pokušavaju da rehabilituju jednog od najvećih izdajnika u istoriji srpskog naroda i njegovim malobrojnim pristalicama aktivisti NKPJ-SKOJ koji su nosili crvene partijske i zastave naše socijalističke domovine SFRJ poručili su da je Nedić fašista i sluga okupatora. Zbog toga je zajedno sa drugim reakcionarima poput Draže Mihailovića i Dimitrija Ljotića završio na smetlištu istorije i nikad neće biti „rehabilitovan“. NKPJ i SKOJ su i ovog puta ispred Višeg suda izrazili protest protiv bednih pokušaja retrogradnih snaga da sprovedu istorijski revizionizam.

Kao što se pritivi rehabilitaciji Nedića NKPJ i SKOJ se isto tako suprotstavljaju i pokušajima fašista da migrantsku krizu koju je stvorio zapadni imperijalizam (čiji su oni ker na lancu) iskoriste za prljavu i lažljivu propagandu protiv migranata. Stoga koristimo i ovu priliku da pozovemo članove i simpatizere kao i sve rodoljube, progresivne ljude i antifašiste da 1. oktobra okupljanjem na Trgu Republike u Beogradu spreče rasiste, šoviniste i fašiste iz redova „Nacionalnog sroskog fronta“ Gorana Davidovića „Firera“ da „marširaju“ slobodarskim Beogradom.

Rehabilitacija Nedića i fašisti neće proći!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

19. septembar 2016. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A