NEĆU VLAST VUČIĆA NEGO RADNOG NARODA!

zrpi

Članovi Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) učestvovali su u četvrtak 17. jula u generalnom štrajku održanom u Beogradu povodom namere buržoaskog proimperijalističkog režima Aleksandra Vučića da usvoji antiradničke i antinarodne predloge zakona o radu i penzijsko-invalidskom osiguranju.

Pripadnici NKPJ i SKOJ-a su u generalnom štrajku učestvovali zajedno sa Konfederacijom slobodnih sindikata, a protestni skup je počeo u 11 i 30 sati okupljanjem ispred zgrade Pošta Srbije. Komunisti su nosili crvene zastave Partije i SKOJ-a i transparente na kojima je pisalo „Stop zakonima o radu i PIO“.Nakon što se povorka okupljen a ispred Pošta Srbije priključila protestu koji su predvodili Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ članovi Partije i SKOJ-a su počeli sa skandiranjem progresivnih parola „Neću vlast Vučića, nego radnog naroda“, „Generalni štrajk“, „Zakon neće proći“, „Bando buržujska“, „Radnička Srbija“, „Buržujski lopovi“ i druge. Parole koje su izvikivali aktivisti NKPJ i SKOJ prihvaćene su i od radnika okupljenih na skupu. Partija i naš omladinski Savez podržavaju zahtev učesnika generalnog štrajka da lažni levičar i karijerista Aleksandar Vulin, treba da podnese ostavku na mesto ministra rada i dodaju da ostavku mora da podnese čitava buržoaska proimperijalistička vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

NKPJ i SKOJ pozitivno ocenjuju održani generalni štrajk. Iako je brojnost štrajkača trebalo da bude veća, i pored činjenice da je znatan deo radnika na letnjim godišnjim odmorima, po prvi put u novijoj istoriji Srbije na jednom radničkom protestu se skupilo između 10. i 15.000 radnika. Izražen je visok stepen jedinstva štrajkača ali stepen borbenosti mora da se poveća a politički protisak na buržoaski režim da bude intenzivniji kako bi se sprečilo usvajanje antinarodnih i antiradničkih zakona. Pokušaji režima da umanji broj prisutnih na generalnom štrajku predstavlja jasan pokazatelj koliko se buržoazija plaši organizovane akcije radničke klase. NKPJ i SKOJ će nastaviti da učestvuju u svim protestima protiv usvajanja antinarodnih i antiradničkih zakona i svih drugih rekacionarnih mera Vučićevog tačerističkog režima.

Zakoni o radu i PIO neće proći!

Svi u generalni štrajk!

Ostavka Vulina odmah!

Dole Vučićeva vlada!

Živela borba radničke klase protiv eksploatacije i imperijalizma!

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A