NEĆU VLAST VUČIĆA NEGO RADNOG NARODA!

zrpi

Članovi Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) učestvovali su u četvrtak 17. jula u generalnom štrajku održanom u Beogradu povodom namere buržoaskog proimperijalističkog režima Aleksandra Vučića da usvoji antiradničke i antinarodne predloge zakona o radu i penzijsko-invalidskom osiguranju.

Pripadnici NKPJ i SKOJ-a su u generalnom štrajku učestvovali zajedno sa Konfederacijom slobodnih sindikata, a protestni skup je počeo u 11 i 30 sati okupljanjem ispred zgrade Pošta Srbije. Komunisti su nosili crvene zastave Partije i SKOJ-a i transparente na kojima je pisalo „Stop zakonima o radu i PIO“.Nakon što se povorka okupljen a ispred Pošta Srbije priključila protestu koji su predvodili Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ članovi Partije i SKOJ-a su počeli sa skandiranjem progresivnih parola „Neću vlast Vučića, nego radnog naroda“, „Generalni štrajk“, „Zakon neće proći“, „Bando buržujska“, „Radnička Srbija“, „Buržujski lopovi“ i druge. Parole koje su izvikivali aktivisti NKPJ i SKOJ prihvaćene su i od radnika okupljenih na skupu. Partija i naš omladinski Savez podržavaju zahtev učesnika generalnog štrajka da lažni levičar i karijerista Aleksandar Vulin, treba da podnese ostavku na mesto ministra rada i dodaju da ostavku mora da podnese čitava buržoaska proimperijalistička vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

NKPJ i SKOJ pozitivno ocenjuju održani generalni štrajk. Iako je brojnost štrajkača trebalo da bude veća, i pored činjenice da je znatan deo radnika na letnjim godišnjim odmorima, po prvi put u novijoj istoriji Srbije na jednom radničkom protestu se skupilo između 10. i 15.000 radnika. Izražen je visok stepen jedinstva štrajkača ali stepen borbenosti mora da se poveća a politički protisak na buržoaski režim da bude intenzivniji kako bi se sprečilo usvajanje antinarodnih i antiradničkih zakona. Pokušaji režima da umanji broj prisutnih na generalnom štrajku predstavlja jasan pokazatelj koliko se buržoazija plaši organizovane akcije radničke klase. NKPJ i SKOJ će nastaviti da učestvuju u svim protestima protiv usvajanja antinarodnih i antiradničkih zakona i svih drugih rekacionarnih mera Vučićevog tačerističkog režima.

Zakoni o radu i PIO neće proći!

Svi u generalni štrajk!

Ostavka Vulina odmah!

Dole Vučićeva vlada!

Živela borba radničke klase protiv eksploatacije i imperijalizma!

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A