NATO UBICE NIKAD DOBRODOŠLE

NKPJ i SKOJ su obeležili 17. godišnjicu NATO bombardovanja na skupu koji je održan ispred spomenika Večne vatre.

Na skupu su bili prisutni ambasadori Kube, Belorusije i predstavnici ambasade Rusije. Naši aktivisti su položili venac na spomenik Večnoj vatri i odali počast svim nevino nastradalim žrtvama ove imperijalističke agresije. Naši aktivisti su nosili paraole s antiimperijalističim i antihaškim porukama, kako bi pokazali javnosti da je uzrok razbijanja Jugoslavije i bombardovanja SR Jugoslavije zapadni imperijalizam, sa udarnom pesnicom NATO-om i njegovim instrumentom, sudom srama, Haškim Tribunalom.

Spomenik „Večna vatra“ je podignut u slavu i spomen svim žrtvama NATO agresije, a danas je u razočaravajuće zapuštenom stanju. Ovo stanje realno oslikava odnos koji buržoaske vlasti u Srbiji imaju prema velikoj tragediji i nepravdi koja je zadesila naš narod i našu zemlju. Podsećamo da su oni koji su najodgovorniji za brojna zlodela počinjena tokom i posle NATO agresije, i posle sedamnaest godina, i dalje na slobodi, da niko nije osuđen, a da su marionete zapadnog imperijalizma, buržoaske vlasti u Srbiji, povukle optužnicu pred Međunarodnim sudom pravde za zlodela koja su njihove gazde počinile.

Potpuno je licemerno što u obeležavanju ovog događaja učestvuju predstavnici promiperijalističke vlasti u Srbiji, jer su oni ti koji se na razne načine rugaju svim žrtvama, a našu zemlju guraju u tabor zapadnog imperijalizma, čije su udarne pesnice EU i NATO. Naša partija i naš omladinski savez se gnušaju činjenice da se sadašnji proimperijalistički premijer Aleksandar Vućić ugleda na zločince poput Gerharda Šredera i Tonija Blera, koga je čak uzeo i za svog ličnog savetnika. Međutim, svakako da najveću sramotu kako za žrtve agresije, tako i za sve građane naše zemlje, predstavlja potpisivanje sporazuma, Individualni partnerski akcioni plan (IPAP) sa NATO imperijalistima, kao i potpisivanje nedavnog sporazuma sa NATO paktom koji daje diplomatski imunitet NATO okupatoru. Džaba je Premijeru njegovo današnje lažno duboko klanjanje pred NATO žrtvama, njihovim rođacima i bliskima, kad se on mnogo niže klanja pred dželatima tih žrtava iz NATO-a pred kojima se nikad nije osmelio da potraži pravdu za sve stradale, za stotinu nevine dece i budućnosti Srbije koju je ubio NATO, za sve ostale stradale građane naše zemlje za koje još uvek nije utvrđen konačan broj, za našu zemlju koja je pretrpela štetu od preko 100 milijardi dolara tokom NATO agresije, što je iznos koji Vučić od tzv. investicija od svojih zapadnih gazdi neće dobiti ni za sto mandata.

Stoga, NKPJ i SKOJ zahtevaju da se obnove međunarodne tužbe protiv svih onih koji su učestovali u zločinačkoj NATO agresiji na SRJ. Mi zahtevamo da Srbija poništi sve sporazume koje su proimperijalističke vlade potpisale od 2000. do danas.

Moramo istaći kao primer neviđenog cinizma zapadnih imperijalista činjenicu da je Haški Tribunal baš danas, na godišnjicu otpočinjanja zločinačke NATO agresije na SR Jugoslaviju, izrekao presudu Radovanu Karadžiću. Iako NKPJ nikad nije podržavala buržoaskog, nacionalističkog i antikomunističkog lidera bosanskih Srba, nedvosmisleno je jasno da je danas Hag po ko zna koji put osudio ne pojedinca već čitav srpski narod, što se i simbolično potvrdilo datumom izricanja presude, koji se poklapa sa datumom otpočinjanja agresije najvećeg imperijalističkog vojnog saveza na jednu malu i suverenu zemlju. NATO je Srbe označio kao jedine krivce i odgovorne za ratove 90-tih, i to je potvrdio presudama izrečenim u Hagu, koje su skoro isključivo presude Srbima. Na taj način, on je svojim sudskim instrumentom nastavio svoju zločinačku politiku na Balkanu, najodgovorniju za sva stradanja i sve žrtve u strašnim ratovima koji su usledili po razaranju države bratskih naroda, naše domovine Jugoslavije. Uprkos ovim prepredenim postupcima, NATO zločinci neće izbeći sud istorije, jedini pravi i pravedni sud, a ne instrument imperijalističkih pritisaka i ucena, sud u Hagu.

Ubeđeni da će svanuti dan kada će NATO zločini dobiti ono što zaslužuju, pravedan sud svih slobodoljubivih naroda sveta, a sve njihove žrtve pravdu i utehu, čime će se steći uslovi i za istinsko pomirenje naroda Jugoslavije koji će naći put iz imperijalističkih zamki razdora i mržnje, nastavljamo našu istrajnu i odlučnu antiimperijalističku borbu, za svet mira, solidarnosti, jednakosti i pravde, za svet bez NATO-a.

Slava žrtvama agresije na Saveznu Republiku Jugoslavije!

NATO ubice – nikad dobrodošle!

Ne u NATO!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

24. mart 2015.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ODRŽAN 9. ANTIFAŠISTIČKI KAMP KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A