NAJOŠTRIJA OSUDA BALISTIČKOG RUŠENJA SPOMENIKA NOB-a

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje rušenje spomenika borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945. godine u Kosovskoj Vitini, od strane pro-fašističke horde predvođene nekadašnjim pripadnicima terorističke takozvane “Oslobodilačke vojske Kosova” kao i rušenje spomenika stradalima u NATO agresiji i ubijenoj srpskoj deci i brojnih nadgrobnih spomenika Srba na Kosovu i Metohiji.

Rušenje je bila reakcija albanskog marionetskog nacional-šovinističkog i separatističkog pokreta na Kosovu na uklanjanje spomenika pripadnicima terorističke takozvane „Oslobodilačke vojske Preševa,Bujanovca i Medveđe“ u Preševu. Naime, buržoaska pro-imperijalistička Vlada Srbije je, iako oklevajući kako se ne bi zamerila Vašingtonu i Briselu, nakon pritisaka rodoljubive javnosti, u prvom redu naše Partije, bila prinuđena da taj sramni spomenik ukloni što je dovelo do divljačke reakcije albanskih separatista na Kosovu. Necivilizovani i nerazumani čin pripadnika terorističke „UĆK“ u Kosovskoj Vitini nedvosmisleno pokazuje da ta zločinačka formacija baštini „tekovine“ albanske kvislinške vojne formacije u Drugom svetskom ratu Bali kombatari koja je verno služila interesima fašističke Italije i nacističke Nemačke. NKPJ oštro osuđuje i imperijalističke okupacione snage iz redova KFOR-a koje su dozvolile vandalizam i orgijanje razuzdanih balista, a formalna osuda uništavanja spomenika koju je sutradan izrekao KFOR predstavlja čist cinizam. NKPJ žestoko osuđuje i kvislinški pro-imperijalistički režim u Prištini koji nije učinio ništa da se zaštite uništeni spomenici što veoma jasno pokazuje njegovu spremnost da toleriše fašističko-balističko delovanje na teritoriji Kosova. Suspenzija nadležnih u policiji Kosovske Vitine koja je usledila od strane marioneta iz Prištine takođe predstavlja cinizam jer samo naivni mogu da misle da su lokalni policajci u Vitini postupali „na svoju ruku“. Rušenje spomenika u Kosovskoj Vitini predstavlja vređanje tekovina anti-fašističke borbe i socijalističke revolucije Jugoslavije. Taj drski vandalski čin istovremeno predstavlja atak na sve antifašistički i slobodoljubivo orijentisane Albance, jer je poznato da su se u partizanskim jedinicama na Kosovu rame uz rame protiv fašističkog okupatora i domaćih izdajnika borili i Srbi i Albanci, kao i pripadnici drugih naroda i nacionalnih manjina koje žive u južnoj srpskoj pokrajini. Rušenje spomenika poginulim partizanima je ništa drugo do saučesništvo u zločinima nacističkih okupatora i njihovih kvislinških slugu. Borci NOR-a i socijalističke revolucije borili su se za slobodu Kosova i Metohije kao dela bratske jugoslovenske socijalističke zajednice i stoga zaslužuju poštovanje i divljenje svih istinskih rodoljuba i antifašista. Primer, kako se bratski treba boriti protiv zavojevača dali su narodni heroji Boro i Ramiz koji su mučki ubijeni od strane balističkih kvislinga i izdajnika Jugoslavije.

Decenije socijalističke izgradnje u Jugoslaviji donele su opšti prosperitet za sve narode koji su živeli u njoj, uključujući tu i albanski i srpski narod. NKPJ je uveren da u redovima Albanaca na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji ima veliki broj onih koji su orijentisani progresivno, pro-jugoslovenski, anti-imperijalistički i komunistički i koji su spremni da sa Srbima i svim ostalim narodima i nacionalnim manjinama koji žive na ovom prostoru , podjednako odbacujući reakcionarne koncepte „Velike Albanije“ i „Velike Srbije“, povedu borbu protiv gnusne imperijalističke politike „zavadi pa vladaj“ koja se primenjuje na prostorima naše socijalističke domovine Jugoslavije uništene od strane zapadnog imperijalizma, i na teritoriji celog Balkana. Prvi preduslov, koji treba ostvariti kako bi Albanci i Srbi u miru živeli na Kosovu i Metohiji, kao integralnom delu Srbije, je odlazak okupacionih trupa zapadnog imperijalizma i ukidanje najveće NATO baze u regionu Bondstila.

Stop balističkom divljanju na Kosovu i Metohiji!

Slava jugoslovenskim partizanima oslobodiocima Kosova!

NATO napolje iz Srbije!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,
Beograd, 22. januar 2012.god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A