NAJOŠTRIJA OSUDA BALISTIČKOG RUŠENJA SPOMENIKA NOB-a

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje rušenje spomenika borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945. godine u Kosovskoj Vitini, od strane pro-fašističke horde predvođene nekadašnjim pripadnicima terorističke takozvane “Oslobodilačke vojske Kosova” kao i rušenje spomenika stradalima u NATO agresiji i ubijenoj srpskoj deci i brojnih nadgrobnih spomenika Srba na Kosovu i Metohiji.

Rušenje je bila reakcija albanskog marionetskog nacional-šovinističkog i separatističkog pokreta na Kosovu na uklanjanje spomenika pripadnicima terorističke takozvane „Oslobodilačke vojske Preševa,Bujanovca i Medveđe“ u Preševu. Naime, buržoaska pro-imperijalistička Vlada Srbije je, iako oklevajući kako se ne bi zamerila Vašingtonu i Briselu, nakon pritisaka rodoljubive javnosti, u prvom redu naše Partije, bila prinuđena da taj sramni spomenik ukloni što je dovelo do divljačke reakcije albanskih separatista na Kosovu. Necivilizovani i nerazumani čin pripadnika terorističke „UĆK“ u Kosovskoj Vitini nedvosmisleno pokazuje da ta zločinačka formacija baštini „tekovine“ albanske kvislinške vojne formacije u Drugom svetskom ratu Bali kombatari koja je verno služila interesima fašističke Italije i nacističke Nemačke. NKPJ oštro osuđuje i imperijalističke okupacione snage iz redova KFOR-a koje su dozvolile vandalizam i orgijanje razuzdanih balista, a formalna osuda uništavanja spomenika koju je sutradan izrekao KFOR predstavlja čist cinizam. NKPJ žestoko osuđuje i kvislinški pro-imperijalistički režim u Prištini koji nije učinio ništa da se zaštite uništeni spomenici što veoma jasno pokazuje njegovu spremnost da toleriše fašističko-balističko delovanje na teritoriji Kosova. Suspenzija nadležnih u policiji Kosovske Vitine koja je usledila od strane marioneta iz Prištine takođe predstavlja cinizam jer samo naivni mogu da misle da su lokalni policajci u Vitini postupali „na svoju ruku“. Rušenje spomenika u Kosovskoj Vitini predstavlja vređanje tekovina anti-fašističke borbe i socijalističke revolucije Jugoslavije. Taj drski vandalski čin istovremeno predstavlja atak na sve antifašistički i slobodoljubivo orijentisane Albance, jer je poznato da su se u partizanskim jedinicama na Kosovu rame uz rame protiv fašističkog okupatora i domaćih izdajnika borili i Srbi i Albanci, kao i pripadnici drugih naroda i nacionalnih manjina koje žive u južnoj srpskoj pokrajini. Rušenje spomenika poginulim partizanima je ništa drugo do saučesništvo u zločinima nacističkih okupatora i njihovih kvislinških slugu. Borci NOR-a i socijalističke revolucije borili su se za slobodu Kosova i Metohije kao dela bratske jugoslovenske socijalističke zajednice i stoga zaslužuju poštovanje i divljenje svih istinskih rodoljuba i antifašista. Primer, kako se bratski treba boriti protiv zavojevača dali su narodni heroji Boro i Ramiz koji su mučki ubijeni od strane balističkih kvislinga i izdajnika Jugoslavije.

Decenije socijalističke izgradnje u Jugoslaviji donele su opšti prosperitet za sve narode koji su živeli u njoj, uključujući tu i albanski i srpski narod. NKPJ je uveren da u redovima Albanaca na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji ima veliki broj onih koji su orijentisani progresivno, pro-jugoslovenski, anti-imperijalistički i komunistički i koji su spremni da sa Srbima i svim ostalim narodima i nacionalnim manjinama koji žive na ovom prostoru , podjednako odbacujući reakcionarne koncepte „Velike Albanije“ i „Velike Srbije“, povedu borbu protiv gnusne imperijalističke politike „zavadi pa vladaj“ koja se primenjuje na prostorima naše socijalističke domovine Jugoslavije uništene od strane zapadnog imperijalizma, i na teritoriji celog Balkana. Prvi preduslov, koji treba ostvariti kako bi Albanci i Srbi u miru živeli na Kosovu i Metohiji, kao integralnom delu Srbije, je odlazak okupacionih trupa zapadnog imperijalizma i ukidanje najveće NATO baze u regionu Bondstila.

Stop balističkom divljanju na Kosovu i Metohiji!

Slava jugoslovenskim partizanima oslobodiocima Kosova!

NATO napolje iz Srbije!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,
Beograd, 22. januar 2012.god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ TRAŽI ULICU ZA MARADONU ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A