NAJBOLJE ŽELJE ZA USPEŠNU 2016.

Drage drugarice i drugovi, radni ljudi naše domovine, Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) žele Vam srećnu i uspešnu novu 2016. godinu, dobro zdarvlje, puno uspeha na ličnom planu, kao i puno entuzijazma, energije i elana za nove borbe i izazove koji nas čekaju u nastupajućoj 2016.

U godini koju ispraćamo desilo se nekoliko krupnih događaja u radu naše Partije. Pre svega, krajem 2015. održan je IV kongres NKPJ koji je usvojio brojne političke i organizacione odluke čija primena je već otpočela i nastaviće se u godini pred nama, dok je početkom godine održana Partijska konferencija sa snagom Kongresa koja je usvojila izmene i dopune Statuta i Programa NKPJ. Ova dva krupna događaja za revolucionarno delovanje NKPJ nisu zasenili i niz drugih, po značaju, doprinosu i dostignućima izuzetno važnih aktivnosti. Od učešća u brojnim borbama koje su se ticale socijalnih, pitanja, radničkih prava, otpora privatizacijama i novim merama na uštrb radnog naroda naše domovine koje sprovodi tačeristički Vučićev režim, do učestalih protesta protiv sramne rehabilitacije narodng izdajnika i neprijatelja Dragoljuba Mihailovića, preko raznih akcija solidarnosti s borbama komunista i radnog naroda u celom svetu. 2015. obeležili smo i važan jubilej, 70 godina od pobede u Drugom svetskom ratu. Takođe, u 2015. izdali smo dva nova broa Partijskog organa „Novi komunist“. Naši omladinci iz SKOJ-a održali su brojne omladinske skupove i manifestacije, i izneli dobar deo tereta borbe Partije na svojim plećima. Održan je i već tradicionalni, treći po redu, Antifašistički letnji kamp u Užičkom kraju, s radnim naslovom „Stazama slavnih partizana“. Naši omladinci iz Studenstskog fronta bili su organizatori raznih studentskih manifestacija i borbi za besplatno, kvalitetno i svima dostupno obrazovanje, od kojih su mnogi ostavrili brojne i zapažene uspehe. Nastavljena je plodna međunarodna saradnja, a predstavnici Partije i SKOJ-a, uzeli su učešće na mnogim međunarodnim sastancima.

2015. nije donela puno toga dobrog ni Srbiji, ni prostoru bivše Jugoslavije, a ni čitavom svetu, sem velike pobede salvnog Kubanskog naroda i oslobođenja Petorice kubanskih heroja zatočenih u kazamatima u SAD, i još nekoliko manjih pobeda na međunarodnom planu.

S najboljim željama da u narednoj, novoj 2016., godini pred stogodišnjicu Velike oktobarske socijalističke revolucije, ostavrimo nove rezultate koji će masama vratiti samopouzdanje i veru u scoijalističku društvenu transformaciju, upućujemo Vam naše drugarske i revolucionarne pozdrave!

Živeli!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a.

Beograd,

31.12.2015.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A