NAĐA PAVLICA UČESNICA NA TRIBINI O IZBORIMA

Članica sekretarija NKPJ i SKOJ-a, drugarica Nađa Pavlica, bila je učesnica tribine „Malo verovatni izbori: misije i vizije parlamentarnih izbora“ koja se održala u kulturnom klubu „Reks“ u Beogradu.

Pored drugarice Pavlice, u debati su učestovali aktivisti sa levog i desnog poltičkog speketra, Zoran Petakov, Vladan Glišić, Dragomir Olujić i Darko Stojanović. Učesnici tribine su raspravljali da li su za, ili su protiv parlamentarne političke borbe.

Drugarica Pavlica je istakla da NKPJ želi da koristi parlamentarnu borbu kao svoju govornicu kako bi naši stavovi doprli do širokih masa, ali da parlamentarnu borbu moraju da prate svakodnevne političke aktivnosti. Ona je istakla da sadašnji diskriminatorski politički sistem sprečava komunistima i drugim progresivnim snagama da učestvuju na izborima i da omogućava samo onima koji imaju pare da učestvuju. Izborni zakon kao što je u našoj zemlji ne postoji nigde u Evropi.

Takođe, drugarica Pavlica je istakla da se naša partija bori za promenu vlasničke strukture nad sredstvima za proizvodnju, a kako će se oni ostvariti zavisiće od istorijskih okolnnosti.

Ona je u zaključnim razmatranjima istakla da je naša partija podržavala jedinog progresivnog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, predsednika Udruženih sindikata Srbije ,,Sloga“, druga Željka Veselinovića, koji je morao da odustane od kandidature zbog visokog depozita od 27 miliona dinara koji mora da se uplati kao garant da u slučaju osvajanja manje od 1% te pare ostanu kao zalog državi i zbog sabotiranja od strane proimperijalističkog režima i nemogućnosti da se obezbede notari, što pokazuje činjenicu da je nemoguće da se istinski predstavnici naroda pojave na izborima pod ovakvim izbornim sistemom.

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

8.3.2017. godine.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A