NACISTA ROBERT RUNDO PROTERAN IZ SRBIJE

Velika pobeda SKOJ-a i antifašizma u Srbiji. Američki neonacista Robert Rundo je proteran iz Srbije, kad je 11. 02. 2021. godine u 19h ispraćen uz pratnju policije do graničnog prelaza Trbušnica, odakle je prebačen u BIH. Podsećanja radi, SKOJ je pokrenuo žestoku kampanju protiv ovog nacističkog kriminalca, jer:

 

1.Rundo je osuđivani pripadnik njujorške bande.

 

2.Osnivač je rasističke organizacije „ Rise Above Movement“. Smatra da „zapadnu civilizaciju ugrožavaju Muslimani, migranti i Jevreji“. Rundo u Sjedinjenim Američkim Državama čeka ishod sudskih postupaka zbog izazivanja nereda na uličnim protestima.

 

3.Postoje fotografije, kao neoboriv dokaz o učestovanju Roberta Runda u ispisivanju uvredljivih grafita na Grobnici narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu.

 

4. Robert Rundo je finansijer mreže ultradesničarskih ekstremista pod nazivom „Beogradski nacionalisti“. Dvojica pripadnika te grupacije su nedavno uhapšena i sudiće im se zbog skrnavljenja i gašenja Večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda.

 

Rundo je osnovao firmu u Srbiji ne da bi ostvarivao privrednu aktivnost već kao paravan za organizovanje i finansiranje delovanja ultradesničarskih grupacija u našoj zemlji.

 

Kao vlasnik preduzeća u Srbiji, Rundo je imao status stranog investitora sa pravom boravka koje je moglo da se obnavlja. Na taj način Rundo je pokušavao da se osigura i sebi stvori mogućnost da se ne odazove pozivu američkih pravosudnih vlasti.

 

Plasiranjem svojih proizvoda Rundova firma „Vill2Rise“ širi neonacističku, ksenofobnu i rasističku idelogiju koje su zabranjene u našoj zemlji, te stoga ostaje naš zahtev koji je upućen Agenciji za privredne registre da se ta firma briše iz evidencije. Činjenica da je osuđeni kriminalac i ultradesničarski ekstremista neko ko legalno posluje u Srbiji može veoma da kompromituje i ugrozi ugled privrede i poslovne zajednice naše zemlje. Zbog toga i dalje pozivamo da APR pokrene proceduru za brisanje iz registra firme „Vill2Rise“ Roberta Runda i da nas blagovremeno izvestite o tempu sprovođenja tog procesa.

 

Protereivanje runda je mala, ali veoma značajna pobeda antifašizma u Srbiji. SKOJ će nastaviti beskompromisnu borbu protiv povampirenja fašizma u Srbiji, te poziva svu antifašističku javnost da nam se u toj borbi priključi.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

12. 02. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A