LEVIJATAN OSKRNAVIO GROBNICU NARODNIH HEROJA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuje i protestuje zbog vandalskog čina, skrnavljenja Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu, koji su ispisivanjem uvredljivog grafita počinili pripadnici ultradesničarske grupacije “Nacionalna odbrana Levijatan” u noći između 21 i 22.decembra.

 

Ovo je četvrti put u poslednjih godinu dana da se Grobnica narodnih heroja našla na udaru desničarskih ekstremista. Nijednom dosad počinioci tog gnusnog dela nisu pronađeni.

 

SKOJ takođe najoštrije osuđuje bezumne pretnje smrću koje su kukavice iz “Levijatana” uputile drugu Milošu Karaveziću, članu Sekretarijata SKOJ-a jer im smeta što on kao pripadnik “Narodnih straža” učestvuje u obaveštavanju javnosti o vandalskim napadima pomahnitalih ultradesničara na Grobnicu narodnih heroja.

 

Kao direktne krivce za to što se Grobnica narodnih heroja po četvrti put u godinu dana našla na udaru suludih huligana, SKOJ imenuje Javno preduzeće “Beogradska tvrđava” čiji menadžment besramno odbija zahtev, koji mu je u dva navrata uputio naš omladinski Savez, da čuvarima ili kamerama obezbedi celodnevni nadzor tog zakonom zaštićenog spomenika kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova i komunalna milicija koji nisu učinili ništa da se ovaj problem reši iako dobro znaju ko stoji iza tih drskih vandalskih nedela.

 

SKOJ poziva sve antifašiste i rodoljube da se uključe u “Narodne straže” za zaštitu Grobnice narodnih heroja kako bi se sprečilo da ultradesničarske horde nastave sa skrnavljenjem svetinja našeg naroda.

 

U slučaju da se nedelo ultradesničarskih izgrednika ponovi po peti put SKOJ će, uz konstataciju da su njegovi članovi ljudi koji poštuju red i zakon, biti prinuđen da fizički zaštiti Grobnicu narodnih heroja, kada se već nadležni i pored apela našeg Saveza na to ne obaziru.

 

Takođe, SKOJ obaveštava javnost da će u slučaju da ovo sramno nedelo bude ponovljeno tražiti momentalnu ostavku ili smenu direktorke Javnog preduzeća “Beogradska tvrđava” Marije Reljić, zbog nečinjenja da se divljački atak na Grobnicu narodnih heroja spreči.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije ,

Beograd,

22. 12. 2020.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A