LEVIJATAN KRŠI EPIDEMIOLOŠKE MERE

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zahteva od nadležnih da sankcionišu pripadnike „Nacionalne odbrane Levijatan“, grupacije poznate po izgredima, zbog kršenja epidemioloških mera i šikaniranja migranata.

 

„Narodne straže“, koje čine članovi i simpatizeri SKOJ-a stvorene u cilju zaštite Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu, uočile su, u noćnim satima, grupu od 15 pripadnika „Nacionalne odbrane Levijatan“ ispred tog spomenika. Tokom svoje posete Grobnici narodnih heroja pripadnici „Nacionalne odbrane Levijatan“ nisu počinili bilo kakvo vandalsko delo već su se samo fotografisali ispred spomenika. SKOJ nema problem sa tim činom jer su na taj način pripadnici „Narodne odbrane Levijatan“ iskazali poštovanje i pijetet prema boljima od sebe.

 

Sa druge strane, niko nema pravo da krši odluku o zabrani okupljanja na javnom mestu više od pet ljudi pa tako ni „Nacionalna odbrana Levijatan“. Njih je na Kalemegdanu bilo petnaestak što je flagrantno kršenje obaveznih epidemioloških mera. Zahtevamo od nadležnih da zbog tog čina, za koje postoje dokazi, odmah sankcionišu prpadnike „Nacionalne odbrane Levijatan“ i da o tome blagovremeno informišu javnost.

 

SKOJ takođe od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traži da spreči pripadnike „Nacionalne odbrane Levijatan“ da noću „patroliraju“ po Beogradu, odnosno da presreću migrante, šikaniraju ih, legitimišu i zahtevaju od njih da budu u svojim kampovima, a ne na gradskim ulicama. „Nacionalna odbrana Levijatan“ se ponaša kao parapolicijska formacija, što je zakonski zabranjeno i kažnjivo, te MUP ima obavezu da huligane koji to čine spreči u tome i protiv istih pokrene odgovarajući postupak pred nadležnim organima.

 

SKOJ obaveštava javnost da će sve dok Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“ ne postavi kamere na tom mestu nadgledati Grobnicu narodnih heroja i tako je čuvati od vandala, pri tome u potpunosti poštujući zakone Republike Srbije.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

 

Beograd,

 

20.12.2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A