LANE MOJE VRATI TANJUG NARODU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) su predali pismo  zakonskim zastupnicima firme “Minacord media” Željku Joksimoviću i Manji Grčić da se “Minacord media”, zajedno sa svojim partnerom u firmi “Tačno”, “RTV Pančevom”, odmah povuče iz zakupa žiga i imovinskih prava medijske agencije “Tanjug”.

 

Zakup imovinskih prava “Tanjuga”, za ponižavajuće nisku cenu od svega 628 hiljada evra, faktički predstavlja privatizaciju tog preduzeća na mala vrata. Odluka o preuzimanju imovinskih prava “Tanjuga”, na period od 10 godina, je antinarodni čin kojim se nanosi šteta kako građanima sa jedne strane, tako i zaposlenima i državi sa druge. Privatizacijom “Tanjuga” građani gube profesionalan i pouzdan medijski servis nastao u Narodnooslobodilačkoj borbi u Drugom svetskom ratu, koji prelazi u privatne ruke te će mu osnovni zadatak biti da štiti poslovne interese svojih gazdi i privatnog kapitala, a ne naroda i države kako bi trebalo da bude. Preuzimanjem “Tanjuga” od strane firme “Tačno” gube i zaposleni jer će, zarad sticanja što veće profitne stope, poslodavac najverovatnije određeni broj radnika otpustiti, a moguće je i smanjenje ličnih dohodaka. Takođe, gubi i država koja ostaje bez svoje informativne agencije preko koje je u etar plasirala važne vesti i stavove. Takve informativne agencije postoje u skoro svim zemljama sveta pa nema razloga da ni Srbija nema novinsku agenciju u svom vlasništvu.

 

Zbog svega navedenog NKPJ i SKOJ zahtevaju da se “Minacord media”, zajedno sa svojim partnerom “RTV Pančevom”, povuče iz vlasništva nad “Tanjugom” tako što će firma “Tačno” raskinuti zakup nad tom novinskom agencijom i na taj način je vratiti u ruke države.

 

Lane moje vrati Tanjug narodu!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

19. 02. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A