JAVNI SKUP – NIKAD VIŠE OTPOR! NIKAD VIŠE CANVAS!

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) Vas pozivaju na javni skup u subotu 23.11. u 13 časova, u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici kod „Ruskog cara“, protiv delovanja nevladine organizaije „CANVAS“ (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies) sa sedištem u Srbiji, a akcijama protiv slobodarskih, progresivnih vlada i lidera širom sveta.

 

 

„CANVAS“ Srđe Popovića, svojevremeno istaknutog otporaša, koji sedište ima na tajnoj lokaciji u Novom Sadu, kako su preneli mnogi svetski mediji, umešan je i u najskorije svrgavanje Eva Moralesa, progresivnog lidera Bolivije, pripadnika starosedelačkog naroda, borca za prava siromašnih, obespravljenih i protiv terora SAD u Latinskoj Americi. Iako u nazivu centar za nenasilne akcije, instrukcije koje „CANVAS“ isporučuje prethode ekstremnom nasilju i nelegalnim akcijama, što je nažalost trenutno sudbina Bolivije koja se suočila s državnim udarom i krvoprolićem.

 

Kako su i WikiLeaks depeše ukazale, „CANVAS“ upravo zastupa, promoviše i nameće hegemonističke i imperijalističke interese SAD širom sveta, istovremeno šaljući u svet jako lošu sliku o Srbiji, jer se po pravilu spominje poreklo i zaleđe ove organizacije. Naš skup će biti svojevrstan pokušaj da speremo ljagu s naše zemlje i naroda, naših slobodarskih i pravdoljubivih aspiracija i tradicija, svega suprotnog od onoga što predstavlja „CANVAS“.

 

Ovaj javni skup ujedno je prilika da izrazimo našu solidarnost s narodom Bolivije i legalnim predsednikom Evom Moralesom, kao i svim drugim narodima i liderima koji trpe posledice delovanja „CANVAS“ –a.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

17.11.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A