IZVRŠITELJI KRVOPIJE – SLUGE KRUPNOG KAPITALA

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), kao i predstavnici drugih levičarskih organizacija protestovali su danas 8.decembra ispred Hotela “M” u Beogradu protiv privatnih sudskih izvršitelja koji su se okupili na skupštini svog udruženja. Protest je organizovala incijativa “Krov nad glavom” i udruženje “Efektiva”.

Pripadnici “Crvene pomoći”, sekcije SKOJ-a zadužene za humanitarni rad i pomoć ugroženom radnom narodu okupili su se ispod transparenta “Izvršitelji krvopije” i skandirali parolu “bando buržujska”, a pored te parole mogle su se čuti druge poput: “lopovi”, “niko bez doma” i mnoge druge. Policijski kordon je sprečavao demonstrtante da bliže priđu hotelu u kome su se nalazili pripadnici MUP-a u civilu kao i radnici privatnog obezbeđenja. Veliko prisustvo policije je jasan pokazatelj da zlotvori iz redova privatnih izvršitelja imaju punu podršku buržoaskih vlasti koje su dozvolile formiranje te reakcionarne i antinarodne službe čiji je zadatak da obezbedi što veće profitne stope krupnom kapitalu.

Privatni izvršitelji su zlotvori eksploatatorskog kapitalističkog sistema, neprijatelji i krvopije radnog naroda, bez duše i srca, kojima je jedini interes da obezbeđuju profit i štite pljačkaške interese krupnog kapitala, u prvom redu gramzivih banaka ali takođe i buržoaskih vlasti. Pored toga, jedini njihov interes je sticanje bogate novčane nagrade koju dobijaju svaki put kada neku nesrećnu porodicu izbace na ulicu i ostave bez krova nad glavom.

NKPJ i SKOJ će podržavati sve akcije sprečavanja iseljenja i zahtevaće ukidanje službe privatnih izvršitelja, kao i da se zakonski zabrani izbacivanje na ulicu bilo koga ko nema alternativno rešenje za stanovanje.


Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

08.12.2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A