IZDANJE “PROLETKULTA” – INTERVJU SA STALJINOM

intervjustaljin

U sklopu obeležavanja 133 godišnjice rođenja Josifa Visarionoviča Džugašvilija – Staljina, klasika naučnog socijalizma i dugogodišnjeg lidera Sovjetskog Saveza edicija „Proletkult“ je objavila svoje prvo izdanje, publikaciju pod nazivom „Intervju sa Staljinom“.

Reč je o razgovoru koji je sa Staljinom 1934. godine vodio poznati britanski pisac X.G.Vels koji je objavljen u formi intervjua od strane „International publications“ izdavačke kuće Komunističke partije Sjedinjenih Američkih Država (CPUSA) a sastavni je deo poznatog Staljinovog dela „Pitanja lenjinizma“ koje je između ostalih prevedeno i na srpskohrvatski jezik.

Dva su osnovna razlog zbog kojih se edicija „Proletkult“ odlučila da objavi intervju koji je Staljin dao Velsu. Najpre, taj intervju predstavlja objektivan iskaz o vođi sovjetskog i međunarodnog proletarijata od strane jednog autora sa zapada, što je činjenica koja sama po sebi predstavlja izuzetan raritet u izdavačkoj delatnosti na našim prostorima. Drugi važan razlog je aktuelnost teksta koji je zabeležen u trenutku duboke sistemske krize kapitalizma i njenih posledica koje su se osećale tridesetih godina prošlog veka, te se kroz intervju može zaključiti u kojoj meri se kapitalizam danas suočava sa istim nepremostivim problemima, kako ih karakteriše i kakvo nam rešenje za njih iznosi Staljin.

Svi zainteresovani da dođu do publikacije mogu da se jave na broj telefona: 064/ 915-4433 ili na mejlove skoj@neobee.net int_skoj|@yahoo.com i int_nkpj@yahoo.com

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A