IMPERIJALISTI – DALJE RUKE OD VENECUELE

Savez komunističke omladine Jugoslavije se priključio 14. juna globalnoj akciji u znak solidarnosti sa narodom Venecuele. Ovaj datum je izabran, jer je tog dana rođen veliki revoluicionar, simbol mladih Ernesto Gevara – Če, koji je herojski poginuo u borbi za slobodu Latinske Amerike od strane američkog imperijalizma. Ovu akciju su pokrenuli Svetska federacija demokratske omladine (WFDY) i Komunistička omladina Venezuele, a platforma solidarnosti “Imperijalizam – dalje ruke od Venecuele” je usvojena na Generalnoj skupšini WFDY u Karakasu, koja je održana od 9 – 11. aprila 2019. godine. Današnja aktivnost predstavlja početak kampanje od strane progresivne i antiimperijalističke omladine u znak solidarnosti sa narodom Venecuele.

 

Aktivisti SKOJ-a su u Beogradu, ispred Američkog kutka u Domu omladine razvili parolu “Podrška narodu Venecuele”, “IMPERIALISM, HANDS OF VENEZUELA” i “IMPERIALISMO, MANOS FUERA DE VENEZUELA.” Incijatori kampanje su preporučivali da ona otpočne ispred simbola koji označavaju američku hegemoniju. Američki kutak, predstavlja jednu od najstarijih američkih kulturnih institucija u našoj zemlji, čija je svrha rada da na kulturnom polju privuče mlade generacije koje će da opravdavaju u budućnosti hegemoniju, ratove, okupacije, diktaturu kapitala, eksploataciju čoveka od strane čoveka i svaku drugu politiku koja je u interesu krupnog kapitala i američkog imperijalizma.

 

Inteziviranje unutar imperijalističkih kontradikcija dovelo je do nove eskalacije sukoba, kako bi se ovladalo kontroli nad prirodnim resursima, tržištu i trgovačkim putevima zarad interesa hegemonije monoplističkog kapitala. Venecuela je žrtva inteziviranja ratova, mešanja, jednostranih sankcija, teorizma, fašizma i antinarodne ekonomske politike, što sve čini alat imperijalizma da bi ostvario svoje monopolističke intrese. Imperijalisti, predvođenjeni sa SAD, žele preko NVO organizacija, buržoaskih političkih partija i raznih drugih vidova sabotaže da izvrše prirsak na Vencuelu, kako bi skinuli legalno izabranog predsednika, druga Nikolsa Madura. Oni to čine, kako bi postavili marionetsku vlast koja će biti u službi krupnoga kapitala. Stoga naša je dužnost da se solidarišemo sa narodom Venecuele!

 

IMPERIAJALISTI, DALJE RUKE OD VENECUELE!

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

 

14. 06. 2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A