IDEMO U SOČI

Osnovan Nacionalni pripremni komitet povodom Svetskog festivala omladine i studenata

Obaveštavamo javnost da je Centralni komtet SKOJ-a doneo odluku da formira Nacionalni pripremni komitet za Srbiju povodom 19. festivala Studenata i omladine koji će se u organizaciji Svetske federacije demokratske omladine (WFDY) održati u Sočiju. SKOJ je od 1994. godine jedina članica ove organizacije sa prostora SFRJ.

Od svog osnovanja, pa do danas SKOJ je učestovao na svim festivalima koji su se održavali na Kubi, Alžiru, Venecueli, Južnoj Africi, Ekvadoru. Ove godine festival ima posebnu težinu, jer se organizuje u godini kada čitav komunistički i progresivni svet obeležava 100 godina Velike oktobarske socijalističke revolucije. Stoga je za domaćina izabrana Rusija. Devetanesti festivala studenata i omladine će se održati pod radnim naslovom ZA MIR, SOLIDARNOST I SOCIJALNU PRAVDU, IZBORIMO SE PROTIV IMPERIJALIZMA. PONOSNI NA NAŠU PROŠLOST, GRADIMO BUDUĆNOST! Na festivalu će se održati brojne diskusije, kulturno-umetnički i sportski program, prezentacije organizacija. Povodom priprema i promocije festivala SKOJ će organizovati brojne manifestacije širom Srbije.

Na čelu Nacionalnog komiteta je drug Aleksandar Đenić, Prvi sekretar SKOJ-a.

Beograd, 2. 3. 2017.

CK SKOJ-a.

 

 

Please follow and like us:

Pratite nas na:

Facebook
Google+
http://www.skoj.org.rs/idemo-u-soci">
Twitter
YouTube

NAJNOVIJE:

SAOPŠTENJE WFDY O KRVAVOM NASILJU IZRAELA PROTIV NARODA PALESTINE ŽIVEO DAN POBEDE 200. ROĐENDAN MARKSA NKPJ I SKOJ PONOSNO OBELEŽILI 1. MAJ NASTAVLJAMO LINIJU USPEHA