GRČKA ZOVE TE, USTAJ RADNI NARODE!

U Beogradu, 29.02.2012., kod spomenika Rige od Fere, održan je skup solidarnosti s narodom Grčke pod naslovom ”Istraj bratski narode Grčke !” u organizaciji sindikata “Sloga”, Policijskog sindikаta Srbije i Novog sindikаta zdrаvstvа Srbije.

Aktivisti beogradskog aktiva SKOJ-a su odlučili da podrže ovaj skup sindikata koji nisu bili prezauzeti pravljenjem predizbornih koalicija s buržoaskim partijama u Srbiji, na kom je demonstrirana istinska klasna solidarnost s borbom najširih narodnih slojeva Grčke.

Naša solidarnost predstavlja u isto vreme poziv radnom narodu Srbije da sledi primer grčkog proletarijata. Grčka je danas najžešće bojno polje klasne borbe čitave Evrope i sjajan primer strategije imperijalista i domaće buržoazije (koja nije ništa manje odgovorna za krizu u Grčkoj od krupnog kapitala Nemačke, imperijalističkih poluga EU, MMF) koji pokušavaju da teret krize za koju su sami odgovorni prebace na pleća radnika i uopšte svih koji žive od sopstvenog rada, kao i u isto vreme sjajan primer kakav odgovor na to treba da pruži narod, uzvraćanjem udarca i mobilisanjem u dobro organizovan klasni otpor koji nije vođen oportunističkim ciljevima. Samo takav sindikalni i klasni pokret može da bude učinkovit i ima smisla. Predvodnici, u punom smislu, tog pokreta u Grčkoj su PAME (Sveradnički militantni front) i KKE (Komunistička partija Grčke) s kojima su prisutni skojevci izrazili solidarnost isticanjem banera s natpisom “Solidarnost s narodom Grčke, solidarnost s PAME i KKE”, a istaknut je bio i baner sekcije prijatelja Svetske federacije sindikata s natpisom “Nećemo da plaćamo za njihovu krizu”. To je poruka svim sindikatima u Srbiji koji šuruju s buržujima i njihovim partijama u našoj zemlji, jer to što se danas događa u Grčkoj uvertira je za čitavu Evropu zaduženu preko svakih mogućnosti. Masovan pokret vođen isključivo klasnim interesima proletarijata nužnost je koja čeka Srbiju. Organizovana a ne stihijska borba protiv kapitalizma je jedino rešenje za izlazak iz krize.

Grčka je samo početak, proširimo antikapitalistički otpor širom Evrope!
Savez komunističke omladine Jugoslavije
Beograd,
2. mart 2012. godine

29022012010

29022012012

29022012013

29022012014

tan2012-2-29_1316454_1

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A