GLASAJ ZA KOMUNISTE, ZAOKRUŽI BROJ 22

 

 

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ)  i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozivaju radnike, seljake, studente, penzionere, omladinu, nezaposlene, Jugoslovene i poštenu inteligenciju da izađu na izbore za Narodnu skupštinu Republike Srbije u nedelju 21.juna i da dopišu pod brojem 22. listu “Socijalizam jedini izlaz NKPJ-SKOJ”. Odlučili smo se da pozovemo radni narod da to uradi iz dva veoma bitna razloga.

 

Prvi je, da se na taj način izrazi protestni glas zbog diskriminatorskog odnosa buržoaskog režima u Srbiji prema komunistima. Odlukama buržoaske proimperijalističke vlasti u Srbiji, prvo Republičke izborne komisije a potom i Upravnog suda diskriminisana je komunistička izborna lista, jer nisu uvažene zdravorazumske i osnovane primedbe izložene u žalbi koju smo podneli. NKPJ i SKOJ ističu da je odluka RIK-a nepravedna i diskriminatorska i još jedan dokaz da komunisti izbornu trku trče vezanih ruku u uslovima u kojima se favorizuju buržoaske partije dok se liste autentičnih predstavnika radnog naroda sabotiraju na razne načine. Zbog toga u znak protesta nismo preuzeli rešenje RIK-a i u potpunosti ga odbacujemo!

 

Drugi je  taj da se većom izlaznošću smanji mogućnost da u parlament Srbije uđu pojedine ultradesničarske i druge reakcionarne liste koje učestvuju na ovim izborima.

 

Vladajuća eksploatatorska klasa komunistima nameće nemoguće uslove za učešće na izborima kroz diskriminatorski zakon o političkim partijama, isto tako diskriminatorski izborni zakon i kroz nametanje niza nelogičnih pravila poput onog da se nedostaci koje naznači RIK otklanjaju tokom vikenda kada notari i administracija ne rade. Takođe, sabotaža prema komunistima se sprovodi i kroz neravnopravan tretman u medijima.

 

NKPJ i SKOJ ističu da promena diskriminatorskog izbornog i zakona o političkim partijama ostaje jedan od glavnih ciljeva naše Partije i omladinskog Saveza.

 

Neću vlast buržuja nego radnog naroda!

 

Glasaj za listu “Socijalizam jedini izlaz – NKPJ – SKOJ!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

17. 06. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A