FRANCUSKI IMPERIJALISTI DALJE RUKE OD MALIJA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuje agresiju koju francuska vojna avijacija vrši na afričku državu Mali.

Vojna intervencija koja se odvija u toj zemlji je deo imeprijalističke politike koju Francuska zajedno sa drugim zapadnim silama i NATO sprovodi u tom regionu. Nakon krvavog rata koji su imperijalisti izazvali u Libiji, intervencija u Maliju predstavlja njihovu težnju da šire svoj politički, vojni i ekonomski uticaj kako u tom regionu tako i na teritoriji čitavog afričkog kontinenta.

Tvrdnje francuskih imperijalista da bombardovanje predstavlja čin podrške vladi Malija u borbi protiv islamskih fundamentalista bliskih Al Kaidi predstavlja samo lažljivi izgovor iza koga stoje tendencije Pariza da kontroliše prirodne resurse te zemlje. Agresija koju sprovode francuski imperijalisti nije ništa drugo do najgrublje mešanje u unutrašnje poslove jedne suverene države. Licemerno je da zapadni imperijalisti, među njima i francuski, koji su svojevremeno podržavali Al Kaidu dok se ona borila protiv socijalističkih vlasti u Avganistanu, sada tvrde da „spašavaju“ stanovnike Malija od iste. Zbog čega se zapadni imperijalisti „bore protiv islamskog fundamentalizma“u Maliju a istovremeno podržavaju fundamentalističku despotiju poput Saudijske Arabije? To samo pokazuje dvostruke aršine zapadnog imperijalizma isto kao i podrška koju pruža državnom terorizmu savezničkih vlada Izraela i Turske prema palestinskim i kurdskim boracima za slobodu.

Stoga SKOJ zahteva momentalnu obustavu dejstava francuske vojne avijacije i prestanak mešanja te imperijalističke države u unutrašnje stvari Malija. O sudbini Malija pravo da odlučuje ima samo narod te zemlje a nikako Pariz ili bilo koji drugi imperijalistički centar.

Sekretarijat SKOJ-a,
Beograd, 18. januar 2012.god.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A