FORMIRAN KOMITET SKOJ-a ZA JUŽNI BANAT

Delegacija SKOJ-a iz Beograda, predvođena Prvim sekretarom SKOJ-a drugom Aleksandrom Đenićem i Ognjenom Petrovićem je posetila 22.02.2020. Pančevo u cilju formiranja komiteta za Južni Banat.

 

 

Nakon radnog sastanka na kome je dogovoren plan aktivnosti, aktivisti iz Pančeva i Beograda posetili su spomenike istaknutim ličnostima iz Narodnooslobodilačke borbe koji su poticali iz ovog grada.

 

Drugovi iz Južnog Banata su informisali centralu o društveno – političkoj situaciji u ovom delu naše zemlje. Oni su istakli da u ovom delu Srbije postoji problem, jer vladajuće partije rade u interesu krupnog kapitala, a ne radnog naroda.

 

Na kraju je zaključeno da će komitet SKOJ-a za Južni Banata sa sedištem u Pančevu raditi na tome da ubedi radni narod da jedino predvođen komunistima može ostvariti svoje klasne interese.

 

Sekretarijat SKOJ-a,
Beograd,

22. 02. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

POLITIČKA ŠKOLA: ULOGA AVANGARDNE PARTIJE U KLASNOJ BORBI STANIMO NA PUT POKUŠAJIMA FALSIFIKOVANJA ISTORIJE DRUGOG SVETSKOG RATA ODRŽANA PROMOCIJA GLASNIKA U SUBOTICI I NOVOM SADU PODRŠKA RADNICIMA RTV-a PODRŠKA ZA LUKAŠENKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA

IZAŠAO 39. BR. GLASNIKA