DRUG ĐENIĆ NIJE KRIV

dj

Prvi sekretar Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i član Sekretarijata Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ), inače i prvi sekretar Studentskog fronta (SF), drug Aleksandar Đenić, dobio je poziv na saslušanje pred nadležnim sudskim organom u Beogradu za sredu 29.oktobar 2014. godine.

Naime, 12.oktobra druga Đenića i njegovu devojku napali su pripadnici zloglasne klero-fašističke grupe „Srbska akcija“ dok su se nalazili na platou ispred Filozofskog fakulteta. Pripadnici iste te grupe su prethodno u dva napada fizički nasrtali na druga Đenića. U nastojanju da odbrani svoju devojku i sebe drug Đenić je lakše povredio jednog od fašističkih napadača zbog čega je uhapšen od strane policajaca koji su se na licu mesta pojavili u onom trenutku kada je prvi sekretar SKOJ-a delovao u samoodbrani.

NKPJ i SKOJ ističu da drug Đenić nije kriv, da je dejstvovao u samoodbrani i da su on i njegova devojka bili mete isplaniranog napada gnusnih klero-fašista. Pokretanje krivične prijave protiv druga Đenića i tretiranje fašističkih napadača kao žrtava je nedopustivo i nepravedno. Stoga su NKPJ i SKOJ obavestili svoje sestrinske organizacije u svetu i zatražile od njih solidarnost sa drugom Đenićem a na dan saslušanja NKPJ i SKOJ će organizovati skup podrške prvom sekretaru naše omladinske organizacije i članu Seketarijata Partije.

Takođe, NKPJ i SKOJ obaveštavaju javnost da će uputiti protestno pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću zbog privođenja i pokretanja krivične prijave protiv uzornog omladinca, odličnog studenta i potpredsednika SUBNOR-a Beograda druga Aleksandra Đenića. U istom pismu NKPJ i SKOJ će zatražiti objašnjenje od ministra Stefanovića kako napreduje istraga i kada će biti uhapšeni počinioci gnusnog upada na Filozofski fakultet u Beogradu izvedenog 11.oktobra od strane četvorice maskiranih pripadnika klero-fašističke bande „Srbske akcije“ kada je napadnut član NKPJ, SKOJ i sekretar Studentskog fronta drug Kosta Ristić ( tom prilikom napadači su mu ukrali jaknu i novčanik sa dokumentima).

NKPJ i SKOJ najoštrije protestuju zbog indolentnosti policije kada je reč o otkrivanju fašističkih napadača na studentski pokret i svog člana druga Kostu Ristića. NKPJ i SKOJ podsećaju da su neo-fašističke bande napadale studente u blokadi na Filozofskom fakultetu i 2011. godine ali da do danas niko od napadača nije otkriven. NKPJ i SKOJ postavljaju pitanje kako je to moguće i zbog čega je to tako u uslovima kada se buržoaski režim Aleksandra Vučića hvali „efikasnim radom organa Ministarstva unutrašnjih poslova“. NKPJ i SKOJ traži od MUP Srbije i drugih nadležnih organa da se spreče napadi fašističkih bandi na naše članove a fašistima poručuje da komunisti nikada neće ustuknuti pred njima i da će biti poraženi kao i njihovi ideološki uzori iz Drugog svetskog rata Hitler, Musolini i Ljotić.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd

19. oktobar 2014. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A