DRUG ĐENIĆ NIJE KRIV

dj

Prvi sekretar Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i član Sekretarijata Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ), inače i prvi sekretar Studentskog fronta (SF), drug Aleksandar Đenić, dobio je poziv na saslušanje pred nadležnim sudskim organom u Beogradu za sredu 29.oktobar 2014. godine.

Naime, 12.oktobra druga Đenića i njegovu devojku napali su pripadnici zloglasne klero-fašističke grupe „Srbska akcija“ dok su se nalazili na platou ispred Filozofskog fakulteta. Pripadnici iste te grupe su prethodno u dva napada fizički nasrtali na druga Đenića. U nastojanju da odbrani svoju devojku i sebe drug Đenić je lakše povredio jednog od fašističkih napadača zbog čega je uhapšen od strane policajaca koji su se na licu mesta pojavili u onom trenutku kada je prvi sekretar SKOJ-a delovao u samoodbrani.

NKPJ i SKOJ ističu da drug Đenić nije kriv, da je dejstvovao u samoodbrani i da su on i njegova devojka bili mete isplaniranog napada gnusnih klero-fašista. Pokretanje krivične prijave protiv druga Đenića i tretiranje fašističkih napadača kao žrtava je nedopustivo i nepravedno. Stoga su NKPJ i SKOJ obavestili svoje sestrinske organizacije u svetu i zatražile od njih solidarnost sa drugom Đenićem a na dan saslušanja NKPJ i SKOJ će organizovati skup podrške prvom sekretaru naše omladinske organizacije i članu Seketarijata Partije.

Takođe, NKPJ i SKOJ obaveštavaju javnost da će uputiti protestno pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću zbog privođenja i pokretanja krivične prijave protiv uzornog omladinca, odličnog studenta i potpredsednika SUBNOR-a Beograda druga Aleksandra Đenića. U istom pismu NKPJ i SKOJ će zatražiti objašnjenje od ministra Stefanovića kako napreduje istraga i kada će biti uhapšeni počinioci gnusnog upada na Filozofski fakultet u Beogradu izvedenog 11.oktobra od strane četvorice maskiranih pripadnika klero-fašističke bande „Srbske akcije“ kada je napadnut član NKPJ, SKOJ i sekretar Studentskog fronta drug Kosta Ristić ( tom prilikom napadači su mu ukrali jaknu i novčanik sa dokumentima).

NKPJ i SKOJ najoštrije protestuju zbog indolentnosti policije kada je reč o otkrivanju fašističkih napadača na studentski pokret i svog člana druga Kostu Ristića. NKPJ i SKOJ podsećaju da su neo-fašističke bande napadale studente u blokadi na Filozofskom fakultetu i 2011. godine ali da do danas niko od napadača nije otkriven. NKPJ i SKOJ postavljaju pitanje kako je to moguće i zbog čega je to tako u uslovima kada se buržoaski režim Aleksandra Vučića hvali „efikasnim radom organa Ministarstva unutrašnjih poslova“. NKPJ i SKOJ traži od MUP Srbije i drugih nadležnih organa da se spreče napadi fašističkih bandi na naše članove a fašistima poručuje da komunisti nikada neće ustuknuti pred njima i da će biti poraženi kao i njihovi ideološki uzori iz Drugog svetskog rata Hitler, Musolini i Ljotić.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd

19. oktobar 2014. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A