DISKRIMINATORSKA ODLUKA UPRAVE KOLARCA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije  protestuje protiv drske i diskriminatorske odluke uprave Zadužbine Ilije M. Kolarca u Beogradu da se u toj ustanovi zabrani održavanje svečane akademije povodom 25. godina od obnavljanja rada, odnosno od ponovnog osnivanja našeg omladinskog Saveza.

Iako je SKOJ bio spreman uredno da plati iznajmljivanje sale Kolarca za potrebe održavanja svečane akademije kojoj će prisustvovati i sestrinske organizacije našeg Saveza iz više zemalja Evrope, nadležni u toj ustanovi su bez logičnog i prihvatljivog objašnjenja  odgovorili da ne žele da se prigodna svečanost održi u njihovom prostoru.  Reč je nesporno o odluci motivisanoj političkim i ideološkim razlozima. Evidentno je da nadležni u Gradu Beogradu koji svoje partijske kadrove postavljaju na čelo svih ustanova pa tako i Kolarca žele da sabotiraju održavanje  svečane akademije SKOJ-a zbog izrazito opozicione orijentacije i marksističko-lenjinističke ideologije našeg omladinskog Saveza. Sasvim je jasno da nadležni u Kolarcu ne bi imali ništa protiv da se slična manifestacija održi u tom prostoru u slučaju da takvu želju izrazi neka od vladajućih buržoaskih pro-imperijalističkih partija u Beogradu.

Bez obzira na drski pokušaj sabotiranja svečanosti SKOJ-a  proslava 25. godina od obnove, odnosno ponovnog osnivanja našeg omladinskog Saveza  biće uspešno održana na drugom mestu.

SKOJ izražava osudu, gnušanje i prezir prema diskriminatorskoj i antinarodnoj politici koju sprovode kadrovi  vladajućih  buržoaskih stranaka kako u Kolarcu tako i u Gradu Beogradu. Upravi Zadužbine Ilije M. Kolarca SKOJ ponosno i prkosno poručuje da neće proći dugo vremena do dolaska na vlast istinskih narodnih vlasti te da će se tada manifestacije SKOJ-a kao i svih drugih progresivnih  organizacija nesmetano održavati i u toj ustanovi.

Stop diskriminatorskom odnosu uprave Kolarca!

Dole buržoaska anti-narodna  vlast u Beogradu i Srbiji!

Živeo Savez komunističke omladine Jugoslavije!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

22. januar 2017. godine

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A