DELEGACIJA SKOJ-a UČESTOVALA NA 42. ODIGITIS FESTIVALU

Delegacija Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) učestvovala je na 42. Odigitis festivalu u organizaciji Komunističke omladine Grčke (KNE), koji je trajao od 22. do 24. septembra. Našu delegaciju je predvodio prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, a pored njega su bili pristuni članovi Sekretarijata drugovi Bogdan Ninković i Miloš Krtinić kao i drugarica Nađa Pavlica. Pored naše festivalu su prisustovale još 33 delegacije komunističkih omladina iz Kube, Rusije, Sirje, Venecuele, SAD i mnogih drugih zemalja, a kroz prostor na kome je održan festival prošlo je više od 100.000 ljudi.

Pre festivala naša delegacija je učestvovala na seminaru koji je bio uvod u festival od 19. do 21. septembra pod nazivom,,Razmene iskustva i zaključci omladinske borbe protiv kapitalističkog varvarstva – Uloga avangarde.” Naša delegacija je imala zapaženu ulogu u diskusiji na tom seminaru, a drug Aleksandar Đenić je na posebnom panelu koji je bio posvećen klasnoj borbi na Balkanu učestvovao zajedno sa drugovima iz KNE i omladine Turske komunističke partije.

Delegacija SKOJ-a je iskoristila prisustvo brojnih komunističkih omladinskih delegacija iz čitavog sveta pa je sa velikim brojem njih obavila bilateralne razogovore u cilju bolje saradnje, i u tin razgovorima upoznala sa komunističkom analizom situacije u Grčkoj, Siriji, Brazilu, Kubi, Rusiji, Turskoj i mnogim drugim zemljama.

Festival Odigitis predstavlja tradicionalno okupljanje komunističke i progresivne omladine u Grčkoj. Njega karakterišu brojni štandovi, gde frontovske organizacije Komunističke partije Grčke upoznaju prisutne sa njihovim radom. Takođe, postoje i internacionalni štandovi. Jedan od njih je bio i SKOJ-ev. Na taj način brojni posetioci su se informisali o našem delovanju i situaciji u našoj zemlji. Pored štandova, na festivalu se održavaju brojne radionice, projekcije filmova, prezentacije kampanja, kao i bogat kulturno umetnički program. Festival je zatvoren održavanjem veličanstvenog mitinga, na kome su se prisutnima obratili sekretar KNE Nikos Ambatielos, specijalni gost generalni sekretar Komunističke partije Indije (marksista) Sitaram Jehuri i generalni sekretar KP Grčke Dimtris Kucumbas.

Sekretarijat SKOJ-a

Beograd, 26.09.2016.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A