DELEGACIJA SKOJ-a UČESTOVALA NA 42. ODIGITIS FESTIVALU

Delegacija Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) učestvovala je na 42. Odigitis festivalu u organizaciji Komunističke omladine Grčke (KNE), koji je trajao od 22. do 24. septembra. Našu delegaciju je predvodio prvi sekretar SKOJ-a, drug Aleksandar Đenić, a pored njega su bili pristuni članovi Sekretarijata drugovi Bogdan Ninković i Miloš Krtinić kao i drugarica Nađa Pavlica. Pored naše festivalu su prisustovale još 33 delegacije komunističkih omladina iz Kube, Rusije, Sirje, Venecuele, SAD i mnogih drugih zemalja, a kroz prostor na kome je održan festival prošlo je više od 100.000 ljudi.

Pre festivala naša delegacija je učestvovala na seminaru koji je bio uvod u festival od 19. do 21. septembra pod nazivom,,Razmene iskustva i zaključci omladinske borbe protiv kapitalističkog varvarstva – Uloga avangarde.” Naša delegacija je imala zapaženu ulogu u diskusiji na tom seminaru, a drug Aleksandar Đenić je na posebnom panelu koji je bio posvećen klasnoj borbi na Balkanu učestvovao zajedno sa drugovima iz KNE i omladine Turske komunističke partije.

Delegacija SKOJ-a je iskoristila prisustvo brojnih komunističkih omladinskih delegacija iz čitavog sveta pa je sa velikim brojem njih obavila bilateralne razogovore u cilju bolje saradnje, i u tin razgovorima upoznala sa komunističkom analizom situacije u Grčkoj, Siriji, Brazilu, Kubi, Rusiji, Turskoj i mnogim drugim zemljama.

Festival Odigitis predstavlja tradicionalno okupljanje komunističke i progresivne omladine u Grčkoj. Njega karakterišu brojni štandovi, gde frontovske organizacije Komunističke partije Grčke upoznaju prisutne sa njihovim radom. Takođe, postoje i internacionalni štandovi. Jedan od njih je bio i SKOJ-ev. Na taj način brojni posetioci su se informisali o našem delovanju i situaciji u našoj zemlji. Pored štandova, na festivalu se održavaju brojne radionice, projekcije filmova, prezentacije kampanja, kao i bogat kulturno umetnički program. Festival je zatvoren održavanjem veličanstvenog mitinga, na kome su se prisutnima obratili sekretar KNE Nikos Ambatielos, specijalni gost generalni sekretar Komunističke partije Indije (marksista) Sitaram Jehuri i generalni sekretar KP Grčke Dimtris Kucumbas.

Sekretarijat SKOJ-a

Beograd, 26.09.2016.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A