DELEGACIJA KOMUNISTIČKE OMLADINE GRČKE U POSETI SKOJ-u

Delegacija komunističke omladine Grčke (KNE) je bila u poseti Savezu komunističke omladine Jugoslavije 15. i 16.  februara 2020. godine. Delegaciju KNE su činili član Centralnog komiteta KNE, drug Paskalis Klaijatis i član komiteta za međunarodne odnose KNE, drug Lambros Tsimas. Delegaciju SKOJ-a, predvodio je Prvi sekretar, drug Aleksandar Đenić, a prisutni su bili i Sekretar za međunarodne odnose SKOJ-a drug Milan Alivojvodić,  članovi Komiteta za međunarodne odnose, drugarica Julija Mičel i drug Mihajlo Šaranović, kao i član Gradskog komiteta iz Novog Sada, drug Atila Krialji.

Razlog  posete visoke delegacije iz KNE-a SKOJ-u je bila diskusija oko budućeg 16. Sastanka komunističih omladina Evrope (MECYO), koji će se u junu mesecu organizovati u Beogradu. Pored glavne teme, delegacije KNE-a i SKOJ-a su informisale jedna drugu o političkim prilikama u Grčkoj i Srbiji. Drugovi iz KNE-a su istakli da antinarodna vlada na čelu sa Novom demokratijom se uopšte ne razlikuje od prethodne buržoaske vlade predvođene SIRIZ-om i da sadašnja vlada, kao i ona prethodna radi sve u interesu krupnog kapitala, a protiv interesa radnig naroda.

 

Obe delegacije su se složile da komunisti moraju voditi žestoku kampanju protiv okupacije Balkana od strane NATO pakta, kao i protiv imperijalističkih saveza poput EU, u kojem su bogati još bogatiji, a siromašni još siromašniji. Zaključeno je da odlična bilateralna saradnja koja postoji između naše dve organizacije se mora još više unaprediti i intezivirati, u cilju jačanja komunističkog omladinskog pokreta na Balkanu.

 

 

Sekretarija SKOJ-a,

 

u Beogradu.

 

17.2. 2020

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A